Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obrador Xisqueta, seleccionada per al Programa d'Emprenedors Socials de la Generalitat

Obrador Xisqueta, seleccionada per al Programa d'Emprenedors Socials de la Generalitat

L'associació ha impulsat un procés unificat de compra, transformació i comercialització de llana pirinenca
30/05/2011 15:53

L’Associació Obrador Xisqueta ha estat seleccionada per formar part del Programa d'Emprenedors Socials que impulsa la Generalitat de Catalunya. Per al primer grup s'ha seleccionat 15 noves activitats econòmiques que destaquen per la seva visió de territori i contribució a la societat.

Obrador Xisqueta és una entitat sense ànim de lucre associada a l’Associació Rurbans i Montanyanes, creadores de l’Escola de Pastors de Catalunya. Una de les accions que duen a terme és pagar un preu just la llana dels ramats d'ovelles de raça Xisqueta que es troben al Pirineu. Amb aquest objectiu des de 2009 es la primera entitat a nivell estatal que fa tot el procés: compra, transforma i ven llana del país.

En només 2 anys, Obrador Xisqueta ja ha comprat 26 tones de llana pirinenca, que han estat transformades en llanes a granel per a teixir (producte pioner a l'Estat); per fer transformats per a artesanes d’alta qualitat i per a dissenys innovadors. Darrerament també han començat a comercialitzar la llana com a excel.lent aïllant per a les cases.

Es vol capgirar així la tendència de les darreres dècades a la manca de sortida comercial de la llana. A tot el món rural de la península la majoria de ramats existents malvenen o llencen el material perquè el preu que se'ls pagava era molt baix. L’objectiu és el reconeixement i valorització del sector primari, a través de l'economia social.

Mostrar formulari de contacte