Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obre el nou supermercat Mercadona de la Seu

Obre el nou supermercat Mercadona de la Seu

Expectació en el primer dia d'activitat del nou espai comercial, ubicat a l'antiga Mavisa La CUP rebutja el model ecònomic que representa l'empresa i augura que perjudicarà el petit comerç

Mercadona la Seu
Mercadona la Seu
28/05/2015 17:17

Aquest dijous ha obert portes el nou supermercat Mercadona de la Seu d'Urgell. El nou recinte comercial de la ciutat es posa en funcionament amb una superfície d'uns 1.500 metres quadrats i amb un aparcament cobert just a sota de la planta de venda. La posada en funcionament ha suposat la creació de 50 llocs de treball, destinats preferentment a veïns de la ciutat d'acord amb allò que havien pactat l'empresa i l'Ajuntament.

El primer dia d'activitat, força veïns i curiosos s'han apropat fins a l'espai de l'antiga Mavisa per conèixer el supermercat des de dins. Les obres s'han dut a terme al llarg d'aquest hivern i primavera i han inclòs la urbanització de l'entorn, amb la creació de noves places d'aparcament, un nou vial que connecta les avingudes Salòria i Valls d'Andorra i una zona verda. La planta segueix el model d'altres supermercats que ha obert recentment l'empresa.

Tal com ja es va reflectir a la recent campanya electoral, l'arribada de Mercadona genera reaccions contraposades al municipi. L'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Albert Batalla, considera que el nou supermercat aportarà més elements positius que negatius a la ciutat. Batalla defensa que "ser capital comercial implica avançar i combinar bé nous formats (Mercadona) amb un comerç de proximitat que innova", i en aquest punt, ha destacat la iniciativa de la Shopping Night que es durà a terme aquest divendres a la nit, amb la implicació d'una vuitantena de comerços locals.

En canvi, des de la CUP s'ha emès un comunicat en què auguren que el nou espai "afectarà negativament el teixit comercial local i la producció agroalimentària de proximitat", ja que, afirmen, "els petits comerços veuen impossible competir amb una multinacional centrada en les grans explotacions en països tercers, on es donen condicions d’esclavatge, i que treballa sense cap respecte per el medi, cosa que els permet vendre els seus productes a preus molt per sota del cost de la producció local". La CUP creu que aquest model farà augmentar la precarietat i les desigualtats, i ha fet una crida "als veïns i veïnes de la Seu a continuar comprant a les petites botigues i recolzar els productes de proximitat".

Mostrar formulari de contacte