Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obres a la C-14 al seu pas per Coll de Nargó

Obres a la C-14 al seu pas per Coll de Nargó

La intervenció vol millorar la seguretat dels veïns a l'hora de creuar la carretera. El projecte inclou la col·locació de semàfors amb polsador, la millora de l'enllumenat, el pintat de passos de vianants i la reubicació de les parades d'autobús

Cruïlla de la C-14 a Coll de Nargó (Foto: Google Maps)
Cruïlla de la C-14 a Coll de Nargó (Foto: Google Maps)
25/01/2022 12:55

Carreteres de la Generalitat de Catalunya està executant un seguit d'obres per a la millora de la seguretat a la carretera C-14 al seu pas per Coll de Nargó. La intervenció inclou la prolongació de les voreres urbanes i la reubicació de les parades d'autobús, que ara se situen en una zona menys perillosa. Així mateix, s'està duent a terme la col·locació de semàfors amb polsador en cada sentit de la marxa, la millora de l'enllumenat i el pintat de passos de vianants.

L'alcalde del municipi, Martí Riera, ha explicat que tot i que inicialment s'havia reclamat la construcció d'una rotonda a la via, les mesures per dignificar la travessia urbana "són molt d'agrair" i ajudaran a integrar els habitatges i l'hotel de l'altre costat de la carretera. Riera ha especificat que era evident que calia dur a terme millores, tenint en compte l'alt volum de trànsit de camions i turisme. Els semàfors, d'avís i de pas, garantiraran que els vehicles circulin a una velocitat més moderada.

Riera també ha avançat que el Govern renovarà pròximament la travessia urbana que enllaça la C-14 amb la carretera L-511, que connecta amb Isona, al Pallars Jussà. El projecte inclouria la reforma del tram de la via comarcal fins a l'ermita romànica de Sant Climent. Està prevista la renovació del paviment, l'habilitació de noves zones d'estacionament, canvis en la senyalització horitzontal i la construcció de diversos passos de vianants elevats per limitar la velocitat i millorar la seguretat al tram urbà.

Mostrar formulari de contacte