Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Obres de millora en els accessos a tres pistes d'esquí nòrdic

Obres de millora en els accessos a tres pistes d'esquí nòrdic

El DPTOP invertirà 3 MEUR en les carreteres que porten a Tuixent - La Vansa, Lles de Cerdanya i Aransa
Obres accessos pistes esquí
29/07/2008 17:10

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat tres actuacions de millora dels accessos a les pistes d’esquí nòrdic de Tuixent – la Vansa, Lles de Cerdanya i Aransa, que sumen una inversió de prop de 3 MEUR. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla director de les estacions de muntanya que té entre els seus objectius potenciar les activitats turístiques de neu i muntanya mitjançant la millora de les comunicacions.

En els tres casos, les obres comprenen l’estesa d’un nou paviment i els elements de drenatge, abalisament, senyalització i seguretat viària dels accessos, per tal de facilitar i millorar la comoditat i la seguretat en la conducció. Es preveu que els treballs corresponents a aquestes actuacions s’iniciïn durant l’estiu i estiguin enllestides abans de la propera temporada d’esquí.

Pel que fa a l’accés a Tuixent – la Vansa, les obres consistiran en la millora de la via d’accés a l’estació, que pertany a la xarxa municipal de carreteres i té una longitud de 3,4 quilòmetres des de l’encreuament amb la C-462, al Coll de Port. L’actuació compta amb una inversió de 983.612 euros.

Els treballs a l’estació de Lles de Cerdanya comportaran la millora d’un tram de 6,3 quilòmetres, en el camí d’accés a l’estació de Lles de Cerdanya, a la Cerdanya. Els treballs compten amb una inversió d’1,1 MEUR.

Per últim, l’accés a l’estació d’Aransa, a Lles de Cerdanya, suposa una intervenció en un tram de 6 quilòmetres. Es preveu que les obres comportin una inversió de 880.823.

Pla director de les estacions de muntanya

En el marc del pla director de les estacions de muntanya, el DPTOP va signar un conveni amb la Diputació de Lleida que estableix els mecanismes de col•laboració entre ambdues institucions per a la millora i conservació dels accessos a les estacions d’esquí situades al Pirineu lleidatà. A partir d’aquest acord, la Generalitat executarà la millora dels accessos de 10 estacions de muntanya i la Diputació n’assumirà la seva posterior conservació i explotació.

En aquest sentit, l’any passat el DPTOP va dur a terme la millora del ferm a l’accés a les pistes d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm, que van abastar una longitud de 20 quilòmetres i van comportar una inversió de 2,6 MEUR.

Pel que fa a la demarcació de Girona, s’estan duent a terme les obres de condicionament de la carretera GI-400 entre la collada de Toses i Alp, que millorarà l’accés a les estacions d’esquí de la Molina i Masella. Aquests treballs compten amb una inversió de 12,6 MEUR. D’altra banda, s’han iniciat les obres per a construir un nou pont sobre el Ter a Setcases, que permetrà millorar l’accés a l’estació d’esquí de Vallter 2000, amb un pressupost d’1,7 MEUR.

Mostrar formulari de contacte