Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana acull amb èxit la 18a Trobada de Sardanistes adults del 'Saltem i Ballem'

Oliana acull amb èxit la 18a Trobada de Sardanistes adults del 'Saltem i Ballem'

Un total de 275 dansaires adults van omplir dissabte la plaça de la Reguereta La Trobada l'organitzaven els Sardanistes d'Oliana i la Federació Sardanista de les Terres de Lleida

Sarnades a Oliana 2011
Sarnades a Oliana 2011
21/06/2011 10:28

Oliana ha acollit amb èxit la 18a Trobada de Sardanistes adults del programa d'ensenyament de sardanes 'Saltem i Ballem'. Un total de 275 dansaires adults provinents d’Arbeca, L’Espluga Calba, Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Sort, Claravalls i Santa Maria, Puigverd de Lleida, Sarroca de Lleida i Alguaire, van omplir dissabte a la tarda la plaça de la Reguereta de gom a gom.

A partir de les sis de la tarda, a banda del galop d'entrada, que en aquesta ocasió es va fer amb 'El Turco' de Josep Saderra, les colles es van poder lluir amb 'Ginesta Florida' de Jordi León. També van poder demostrar les seves habilitats amb els punts lliures sota la melodia d''Engresca't a ballar de Sigfrid Galbany', i van animar tots els assistents a compartir la dansa nacional amb 'Colla Roca', també de León.

La Bellpuig Cobla va ser l'encarregada d'afinar tant les sardanes de lluïment com les vuit obres que van completar la ballada, que va incloure títols com 'Baixant de la font del gat', d'Enric Morera; 'L'Amic Vernet', de Ramon Vilà; 'Pescadors bons catalans', de Vicens Bou; o 'És la Moreneta', d'Antoni Carceller. Un sopar de germanor i una mostra de country van completar la festa.  L'organització va servir més 385 sopars.

Entre les autoritats assistents destaquen Josep Mª Roset, president de la Federació Sardanista de les terres de Lleida; Pilar Torrades, presidenta del Saltem i Ballem de Lleida; Rosa Parisi, sots-presidenta del Saltem i Ballem; Montserrat Carulla, secretària del Saltem i Ballem; i Mercè París, presidenta de la Coordinadora d’Aplecs de les terres de Lleida.

Els parlaments i la salutació van anar a càrrec d'Arcadi Payerols, dels sardanistes d’Oliana, i de Josep Mª Roset, president de la Federació Sardanista de les terres de Lleida. A la mitja part, els Sardanistes d’Oliana van obsequiar cada colla participant amb un record de la trobada. La festa va començar a dos quarts de set i va acabar a la una de la nit.

Saltem i ballem

El Saltem i Ballem és el sector de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que promou i s’encarrega dels cursos d’ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults. Els principals objectius del Saltem i Ballem són ensenyar a ballar la dansa als infants, joves i adults dins la seva realitat escolar i social; reforçar el moviment sardanista i la cultura popular; la formació d’un cos de monitors, basat amb criteris bàsicament pedagògics; i la potenciació de l’associacionisme cultural i el voluntariat a les diferents poblacions.

Més fotografies sobre la trobada clicant aquí.

Mostrar formulari de contacte