Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana acull una jornada sobre talent jove al món rural

Oliana acull una jornada sobre talent jove al món rural

La iniciativa forma part de les accions del programa Odisseu per al retorn dels joves al medi rural
Programa Odisseu
13/06/2018 11:16

Aquest dimecres, 13 de juny, tindrà lloc a Oliana una jornada sobre talent jove al món rural, emmarcada en el projecte de cooperació Leader Odisseu, que té com a principal objectiu afavorir el retorn del col·lectiu jove als pobles. La jornada permetrà conèixer els resultats de les accions que s’han posat en marxa per facilitar l’arrelament laboral i professional de joves a les comarques rurals catalanes i, alhora, connectar el col·lectiu amb les empreses ubicades en aquests territoris.

L’obertura de la jornada anirà a càrrec de l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala; el president i el vicepresident del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro i Ramon Moliner, respectivament; la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta; i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson.

Mireia Font, gerent del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, exposarà l’estat del projecte Odisseu, mentre que Teresa Castellà, tècnica del Consorci, presentarà l’informe “Titulacions universitàries en l’àmbit agroalimentari i sector TIC, propostes de futur al medi rural”. Després, es tractarà, en dinàmica de grups i taller, les diverses d’aquest projecte per a l’arrelament laboral dels i les joves: networking d’ocupació jove, Retorna i ajuts al Pràcticum. La jornada es clourà amb visites a empreses d’Oliana promogudes per joves, algunes de les quals tenen vinculació amb l’Odisseu i amb el Leader.

Odisseu forma part del projecte marc de cooperació Leader “Territori Talent” i està coordinat pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Mostrar formulari de contacte