Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana aprova inicialment la urbanització de l'accés a l'ampliació del centre logístic de Taurus

Oliana aprova inicialment la urbanització de l'accés a l'ampliació del centre logístic de Taurus

L'empresa prepara una nova nau d'uns 15.000 m2 al costat de la ja existent. L'Ajuntament valora positivament el projecte i aspira a posicionar el municipi com a pol industrial
24/02/2021 18:30

El ple de l'Ajuntament d'Oliana ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització del vial d'accés a la zona on l'empresa Taurus Group preveu ampliar el seu magatzem logístic, amb una nova nau d'uns 15.000 m2. Les anteriors legislatures, el consistori s'havia compromès a adequar aquest carrer en el cas que Taurus tirés endavant aquesta ampliació. Per això, ara es tramita aquest punt.

L'alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao, valora positivament que s'avanci en la urbanització d'aquest vial perquè va vinculada al creixement de la principal empresa del municipi. Lostao ho considera "molt important" i per això "l'Ajuntament ha posat tot el que ha pogut de la seva part perquè aquesta obra es dugui a terme". Des de l'equip de govern entenen que "Taurus va néixer a Oliana i és important ampliar no només l'empresa sinó també els llocs de treball que es puguin generar al municipi, modernitzar-se i posicionar-se al mapa tant com es pugui".

Pel que fa al creixement de Taurus Group els darrers anys, el consistori valora que, malgrat la diversificació de l'activitat a nivell internacional, l'empresa d'electrodomèstics segueix servint "perquè vinguin a Oliana nous vilatans, cridats per la feina que hi puguin trobar, i així ha de seguir sent". En aquest sentit, Carme Lostao ha explicat a RàdioSeu que volen posicionar el municipi com a "pol industrial", per mirar d'atraure noves empreses, en un entorn on aquest sector d'activitat encara hi és poc present en comparació amb d'altres àrees de Catalunya.

Inversió de 4 milions d'euros

Ara fa un mes, en una visita del conseller Ramon Tremosa, Taurus Grup va anunciar el seu pla per invertir 4 milions d'euros per ampliar el seu centre logístic d'Oliana, el principal punt des d'on l'empresa de petits electrodomèstics distribueix els seus productes arreu d'Europa. Així, la superfície d'aquest complex, que ara és de 20.000 metres quadrats, passarà a ser de 35.000 amb la construcció d'un edifici annex a l'actual. A més, s'utilitzarà intel·ligència artificial per optimitzar l'emmagatzematge i la logística d'entrega a les plataformes de venda en línia, segons ha explicat un dels propietaris de la firma, Joan Basagaña.

Amb el creixement de les instal·lacions es preveu contractar una quinzena de treballadors. Tot plegat, en paral·lel a l'expansió internacional de l'empresa, amb noves filials a Polònia i Alemanya. Basagaña ha explicat que l'objectiu és tenir enllestida aquesta nova part del centre logístic durant el tercer trimestre d'enguany, per així poder comptar amb les instal·lacions per fer front a la propera campanya de Nadal, un dels moments de l'any en què es produeixen més vendes.

  • Interior de les instal·lacions de Taurus Group a Oliana (Foto: ACN / arxiu)
  • Ubicació de les instal·lacions de Taurus a Oliana (Google Maps)

Mostrar formulari de contacte