Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana celebra la Fira de Tots Sants

Oliana celebra la Fira de Tots Sants

El certamen potencia l’artesania i les demostracions de tallers d’antics oficis La mostra no podrà comptar amb bestiar boví per evitar transmissions de la malaltia de la llengua blava, però sí hi haurà cavalls, rucs, ponis i porcs

Fira d'Oliana
Fira d'Oliana
31/10/2008 10:52

La XII Mostra Ramadera de la Fira de Tots Sants d'Oliana, que se celebrarà el pròxim 1 de novembre, no podrà comptar enguany amb bestiar boví per evitar possibles transmissions de la malaltia de la llengua blava. Per aquest motiu, des de l'ajuntament s'ha explicat que es farà una mostra d'una trentena de cavalls, acompanyats de rucs i ponis, a més de bestiar porcí. Seguint amb la línia iniciada l'any passat de retornar el caire tradicional a la fira, enguany s'augmenta el nombre de parades d'artesania, arribant a la trentena, i també es potencien les demostracions i els tallers d'antics oficis, fent que siguin més participatius.

La fira començarà a les deu del matí amb l'obertura del recinte firal de ramaderia i del Carrer d'artesans, situat a la plaça Mossèn Albert Vives i al carrer Major. També es farà l'inici de la Trobada de col•leccionisme d'intercanvi i exposició, que disposarà de més espai, i de la primera Trobada d'Antiguitats al centre de la plaça Reguereta, que comptarà amb la participació del Club d'automobilisme de la Seu d'Urgell.

El recinte ramader, a diferència de l'any passat, que va comptar amb una mostra de vedella frisona, enguany disposarà de cavalls, rucs, ponis i porcs.

A continuació s'obriran al públic les diferents mostres de les col•leccions d'artistes locals, com la mostra de més de 200 aparells fotogràfics entre el 1880 i el 1980, les maquetes d'esglésies del Pirineu de Josep Codina, les maquetes i quadres d'esglésies fetes amb cabells de Dolors Portillo, i les pipes fetes a mà de Modesto Cases.

L'acte d'inauguració de la fira es farà a les dotze del migdia, i anirà a càrrec del diputat del PSC Fèlix Larrosa. A continuació tindrà lloc una de les novetats de la fira: la degustació de canapès a base de truita de riu, organitzada per Productes Piscicultors i Truites del Segre, amb la col•laboració de FROM i la Unió Europea. Està previst que es reparteixin un total de 8.000 canapès.

Al llarg del dia s'han programat diverses demostracions i tallers d'oficis antics, a més d'una ballada de sardanes i una actuació dels Gegants d'Oliana. Els diables Voliacs d'Oliana oferiran un taller participatiu per a joves, i també es faran demostracions de perruqueria canina a càrrec del Centre Veterinari Aubenç.

L’alcalde d’Oliana, Antoni Vilaginés, ha explicat que amb la renovació del certamen l'any passat es arribar als 5.000 visitants. Esperen que enguany se superi aquesta xifra. Vilaginés ha afegit que l'objectiu de la renovació és evitar que sigui simplement una fira comercial, i sumar atractius perquè la gent pugui passejar i gaudir de les mostres i exposicions.

Mostrar formulari de contacte