Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana descarta la compra de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Oliana descarta la compra de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

L'Ajuntament actual considera que no pot assumir el cost de 71.000 euros que s'havia pactat amb el Ministerio del Interior L'antic equip de govern volia habilitar l'edifici com a alberg
Oliana - Caserna de la Guàrdia Civil
04/11/2011 11:44

L'Ajuntament d'Oliana ha decidit descartar la compra de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada a l'entrada del poble, a la C-14. L'adquisició de l'immoble, que havia negociat l'anterior equip de govern amb la Gerencia de Infraestructuras y Equipamientos de la Seguridad del Estado (GIESE), "no es considera una prioritat", segons ha manifestat l'alcalde del municipi, Miquel Sala (CIU). 

"Ara per ara no es pot assumir el cost de 71.000 euros que s'havia pactat", ha expecificat. Sala també ha explicat que el consistori ha comunicat la decisió recentment a l'organisme del Ministerio del Interior que gestiona les propietats de l'Estat. Tanmateix, ha puntualitzat que a mitjans de l'any que ve "es tornarà a plantejar la compra amb els responsables de la infraestructura, per si ha canviat la situació".

De moment, l'Ajuntament d'Oliana el que sí ha demanat és que s'arrangi l'edifici, que es troba en molt mal estat. "L'immoble és un perill i ho hem denunciat de forma reiterada", ha subratllat.

Llargues negociacions

L’anterior equip de govern d'Oliana, encapçalat pel socialista Antoni Vilaginés, havia negociat durant anys l’adquisició de l’edifici. El passat mes de maig, just abans de les eleccions, va anunciar-ne la seva compra i la intenció de convertir-lo en alberg. D’aquesta manera, es volia aprofitar que per la població transcorre el camí de Sant Jaume, i el fet que hi acudeixen també molts amants de l’escalada per recórrer les vies ferrades que hi ha al sud de l’Alt Urgell.

Després de més de cinc anys de negociacions, l’ajuntament socialista havia aconseguit que Interior acceptés vendre l’equipament pel preu que estableix el cadastre, 71.000 euros, enfront dels 300.000 que sol·licitava el Ministerio del Interior al principi de les converses. La propietat està formada per un solar de 2.932 metres quadrats i un bloc d’onze pisos.

Mostrar formulari de contacte