Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana i Bolvir de Cerdanya rebran ajuts del programa Viure al Poble Més

Oliana i Bolvir de Cerdanya rebran ajuts del programa Viure al Poble Més

Joana Ortega signa aquest dijous els convenis amb 19 municipis de Catalunya Les subvencions incidiran en projectes socieconòmics per revitalitzar els pobles
Oliana
07/03/2012 11:48

La vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, signarà aquest dijous els convenis del programa Viure al Poble Més. A l'acte hi assistiran els alcaldes dels 19 municipis de Catalunya beneficiaris de les subvencions, entre els quals hi ha Oliana i Bolvir de Cerdanya. La signatura comptarà també amb la participació del director general d’Administració Local, Joan Cañada.

Viure al Poble Més és un programa del departament de Governació i Relacions Institucionals per millorar la qualitat de vida i el benestar de la població dels municipis petits i mitjans, i en especial, de les zones rurals de Catalunya. És un instrument d’intervenció integral per afavorir la instal·lació i desenvolupament d’activitat econòmica o d’iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i l’augment del desenvolupament local.

Projectes socioeconòmics per revitalitzar els pobles

Amb el programa Viure al Poble Més, el departament de Governació i Relacions Institucionals pretén contrarestar els problemes de caràcter demogràfic, econòmic i social que presenten els municipis de fins a 3.000 habitants. D’aquesta manera, el programa incideix en una clara línia socioeconòmica: la potenciació i valorització del patrimoni cultural dels territoris i de les infraestructures de caire turístic o econòmic que pretenguin la regeneració integral de zones degradades.

L’objectiu general és bastir una estratègia promoguda des de la pròpia administració local per fer possible l’aparició de noves iniciatives econòmiques per augmentar el desenvolupament. A més d’afavorir la cohesió territorial i evitar-ne la despoblació, els objectius perseguits són: la creació de noves expectatives laborals i econòmiques, el foment del creixement econòmic des d'un punt de vista sostenible i fent ús dels recursos endògens per diversificar l'activitat de l'entorn local i rural, la millora de la qualitat de vida i el benestar de la població a les zones rurals, i la promoció d’estratègies adients per al desenvolupament integral d’aquests territoris.

En total, el programa Viure al Poble Més suposarà una inversió global de 14.000.000 euros.

Mostrar formulari de contacte