Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana presenta un protocol d'actuació davant les violències sexuals als espais públics d'oci

Oliana presenta un protocol d'actuació davant les violències sexuals als espais públics d'oci

L'acte tindrà lloc dilluns vinent, 13 de desembre, a les sis de la tarda, a l'Ajuntament olianès. El document proposa un total de 27 accions a desenvolupar durant els propers anys
Presentació protocol davant les violències sexuals a Oliana
07/12/2021 18:20

Oliana ja compta amb un Protocol d’actuació davant les violències sexuals als espais públics d’oci, que té l’objectiu de reduir les violències sexuals i promoure espais lliures de sexisme al municipi. La presentació oficial del document, que s'ha redactat després d'un intens procés participatiu, es farà dilluns vinent, 13 de desembre, a les sis de la tarda.

L'acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a l’Ajuntament d’Oliana i comptarà amb les intervencions de l'alcaldessa olianesa, Carme Lostao; la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Maricel Segú; la directora de l’Agència Catalana de Joventut, Núria Ramon; la secretària de Feminismes (Generalitat de Catalunya), Montse Pineda, i la tècnica de Noctàmbul@s, Roser Monsó.

El procés d’elaboració del protocol ha estat possible gràcies a l’aposta política de l’Ajuntament d’Oliana, el treball desenvolupat per l’Observatori Noctàmbul@s, el suport econòmic i tècnic de l’Agència Catalana de la Joventut i la tasca com a referent a territori de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el SIAD Alt Urgell. Cal esmentar, així mateix, la implicació de totes les persones, serveis i entitats participants a les entrevistes i enquesta de la diagnosi, al grup motor, així com al grup focal i a la comissió participativa.

Diagnosi de la realitat actual

El protocol parteix d’una àmplia diagnosi de la realitat, per conèixer les violències sexuals que es donen en els entorns d’oci al municipi, i compta amb un complet pla d’actuació, que ha sorgit del procés comunitari i participatiu, i que preveu un total de vint-i-set accions a desenvolupar en els propers anys per construir "un municipi més feminista, lliure i segur per a totes".

Mostrar formulari de contacte