Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana reclama un solució ràpida pel traspàs de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Oliana reclama un solució ràpida pel traspàs de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

L'edifici, que es vol destinar a pisos de protecció oficial, ha patit diverses accions vandàliques i es troba molt deteriorat L'Ajuntament i la Dirección General de Infraestructuras no es posen d'acord en el preu de compra
Oliana - Caserna de la Guàrdia Civil
29/01/2010 14:01

L'ajuntament d'Oliana reclama una solució ràpida pel traspàs definitiu de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, que està molt deteriorada. L'alcalde d'Oliana, Antoni Vilaginés, ha explicat a l'ACN que "mentre no s'arriba a un acord econòmic amb la Dirección General de Infraestructuras de l'Estat espanyol, que depèn del Ministeri d'Interior, l'edifici està essent objecte d'accions vandàliques".

La voluntat de l'Ajuntament d'Oliana és utilitzar l'edifici per tal de fer-hi pisos de promoció oficial i ja s'ha posat en contacte amb el Institut Català del Sòl (INCASOL) . L'edifici comptaria amb 11 habitatges, que serien els únics al municipi d'aquesta tipologia.

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil d'Oliana està cada cop més ruïnosa a l'espera que l'Ajuntament i la Dirección General de Infraestructuras arribin a un acord econòmic. Vilaginés comenta que se'ls exigia en un primer moment uns 300.000 euros pel traspàs de l'edifici, un preu que l'ajuntament va considerar "molt exagerat". En una segona oferta, se'ls va oferir l'immoble per 170.000 euros. L'Ajuntament està disposat a pagar només fins a 70.000 euros.

Vilaginés recorda que el consistori d'Oliana va firmar en el seu moment un conveni perquè l'equipament revertís a l'ajuntament si s'abandonava abans de 30 anys. "La Guàrdia Civil va deixar la població abans d'aquest termini, però va seguir utilitzant l'edifici per a accions logístiques", comenta l'alcalde. Segons retreu Vilaginés, "van fer això per no perdre la titularitat, perquè realment no es feia servir".

Mostrar formulari de contacte