Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Oliana revisa l'aigua de boca en detectar-hi rastres d'oli i greixos

Oliana revisa l'aigua de boca en detectar-hi rastres d'oli i greixos

El Departament de Salut ha aconsellat no consumir-ne mentre no es resolgui el problema, tot i que les anàlisi han determinat que l'alteració és lleu i no comporta cap risc
Oliana
30/05/2018 18:00

Actualització. 18.00 h

L'empresa Cassa, concessionària del servei d'aigües d'Oliana, està revisant la xarxa d'aigua potable després que el Departament de Salut de la Generalitat ha aconsellat als veïns que de moment no en beguin, pel fet que s'hi ha detectat rastres d'oli i greixos. Des de l'Ajuntament olianès han explicat que la mesura és "preventiva" i que, d'acord amb la normativa, l'aigua és "apta" per al consum humà, però que s'ha publicat la recomanació per precaució.

L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, ha explicat a RàdioSeu que aquest dimecres mateix han dut a terme una reunió amb Cassa i un representant del Departament de Salut, en la qual s'ha informat de les analítiques. Sala confia que els resultats d'aquesta anàlisi seran "bons" i que ben aviat "es podrà tornar a fer ús de l'aigua de la xarxa". L'aixecament de la recomanació es farà tan bon punt hi hagi aquests resultats i siguin favorables.

De la seva part, fonts de Cassa han informat al diari Segre que ja han pres diverses mostres d'aigua per analitzar-la i que en tots els casos s'ha trobat una presència d'olis i greixos "molt baixa perquè pugui ser perjudicial"; concretament, d'entre 0,1 i 0,3 mililitres per litre. Per això, han fet una crida a la tranquil·litat i han dit que el seu consum no representa cap perill greu. En tot cas, aquest començament de setmana els veïns han optat per l'aigua embotellada, també per cuinar, mentre no es confirmi que l'aigua de boca ja torna a estar en perfectes condicions.

L'advertència s'ha publicat després que el passat dia 16 un veí es va queixar a l'ajuntament del fet que l'aigua de l'aixeta tenia mal gust. El consistori va fer arribar l'escrit a la concessionària.

Mostrar formulari de contacte