Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òmnium Alt Urgell atorga el Premi Mossèn Albert Vives a Ràdio Arrels

Òmnium Alt Urgell atorga el Premi Mossèn Albert Vives a Ràdio Arrels

L'entitat vol reconèixer així el compromís de l'emissora de la Catalunya del Nord amb la llengua catalana. El guardó es lliurarà aquest dissabate en el marc dels Premis Literaris Homilies d'Organyà

Premi Mossèn Albert Vives 2022
Premi Mossèn Albert Vives 2022
31/08/2022 18:55

Òmnium Alt Urgell ha comunicat que Ràdio Arrels rebrà enguany el Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme. L'acte de lliurament tindrà lloc aquest dissabte, dia 3 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre, en el marc dels Premis Literaris Homilies d'Organyà, inclosos un any més a la Fira del Llibre del Pirineu, que comença divendres.

En aquesta 19a edició del Premi Mossèn Albert Vives, la junta d'Òmnium Alt Urgell ha decidit reconèixer la trajectòria de l'emissora, que ha destacat especialment pel seu compromís amb la llengua catalana, essent un element clau de la defensa lingüística del català a la Catalunya del Nord.

Ràdio Arrels va néixer el 28 de maig de 1981 al barri de Sant Jaume de Perpinyà, en el context de la primavera francesa de les emissores lliures. Malgrat iniciar-se en condicions precàries, aquest mitjà ideat plenament en català es va convertir ràpidament en un punt de referència. El juliol del mateix any es va traslladar al poble de Cànoes, on va incorporar nous col·laboradors, va eixamplar l’horari d’emissió en directe i va millorar-ne la difusió. Poc a poc, els locutors voluntaris es van anar professionalitzant i es van emetre els primers informatius, a més de multiplicar-se els programes temàtics i de concursos.

Posteriorment, es va fundar a Perpinyà l’Associació Arrels, per donar suport legal i financer al mitjà radiofònic. Amb l’entitat es van començar a recaptar recursos privats, a través de militants dels àmbits culturals nord-catalans. L’emissora va tenir la primera autorització oficial d’emissions el 20 de desembre del 1983. A la tardor del 1985, Ràdio Arrels va tornar a Perpinyà, al Centre Cultural Català, ubicat al barri cèntric de Sant Mateu. Aquesta etapa de creixement va ser clau per a la definició d’un model radiofònic estable de música i de continguts parlats. Ràdio Arrels va traslladar-se al carrer dels Agustins de Perpinyà l'estiu de 2003.

Actualment Ràdio Arrels compta amb un ampli equip de professionals i voluntaris, i emet en quatre freqüències, que cobreixen el Rosselló, el Vallespir, el Conflent, la Cerdanya, el Capcir i la Fenolleda. A la Cerdanya, es pot sintonitzar al 93.1 FM.

 

Mostrar formulari de contacte