Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òmnium Alt Urgell organitza a la Seu el Sopar Estellés

Òmnium Alt Urgell organitza a la Seu el Sopar Estellés

La nova activitat gastronòmica i literària segueix el model d'altres ciutats que cada any homenatgen el poeta valencià. La primera edició tindrà lloc el 21 d'octubre al Restaurant Paisatges

Sopar Estellés a l'Alt Urgell
Sopar Estellés a l'Alt Urgell
03/10/2022 13:55

Òmnium Alt Urgell organitza per primera vegada el Sopar Estellés, una activitat amb la qual es vol homenatjar l'escriptor valencià Vicent Andrés Estellés tot recitant els seus poemes. L'acte tindrà lloc divendres 21 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre, al restaurant Paisatges de la Seu d’Urgell.

Els interessats podran confirmar la reserva fins al 17 d’octubre, al formulari ja.cat/EstellesLaSeu2022. El preu és de 20 euros per persona i les places són limitades. L'acte serà conduït pel llibreter Miquel Albero, copropietari de la llibreria El Refugi.

El Sopar Estellés va néixer l'any 2010 amb l’objectiu de difondre arreu dels Països Catalans el nom i l’obra d'aquest poeta, nascut a Burjassot l'any 1923 i mort a València el 1993. L'activitat s’inspira en les Burns Nicht d’Escòcia, unes populars trobades literàries en què s'homenatja Robert Burns, considerat el millor poeta de la història en llengua escocesa. Actualment ja es fan aquests sopars a Barcelona, Palma i València, coordinats per la Federació Llull, de la qual formen part Òmnium, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Obra Cultural Balear (OCB). I ara es vol afegir la Seu d'Urgell a aquest esdeveniment.

La idea del sopar és unir gastronomia i literatura al voltant d’una taula on es reciten versos. Tot plegat, segons Òmnium, "lliga molt amb l’obra d’Estellés, amb moltes referències al menjar i al beure, amb un llenguatge directe, senzill i popular al voltant de temes com ara el sexe, el menjar, la mort o el país". El menú a càrrec de Paisatges consistirà en un caneló de carbassó farcit de quinoa, verdures i formatge, seguit d'un segon plat de llucet al forn amb escalivada i patates; i de postres, un pastís Sacher. Se'n pot demanar més informació al correu

Mostrar formulari de contacte