Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òmnium Cerdanya organitza la Festa de la Mostra Sambori a la comarca

Òmnium Cerdanya organitza la Festa de la Mostra Sambori a la comarca

Aquest dilluns al matí, al Museu Cerdà, es presentaran les dues obres col·lectives locals d'enguany, amb la implicació de 54 alumnes. Divendres se celebrarà a Barcelona l'acte nacional dels premis, que han comptat amb més d'11.000 participants d'arreu dels Països Catalans
Mostra Sambori 2022 a Puigcerdà
06/05/2022 21:30

Aquest dilluns 9 de maig a les 10 del matí, al Museu Cerdà de PuigcerdàÒmnium Cerdanya celebrarà la Festa de Cerdanya de la Mostra Sambori amb els centres participants d’enguany i tots aquells centres de Cerdanya que s’hi vulguin apuntar. En aquesta primera edició del nou format del Sambori, s’han presentat a la comarca dues obres col·lectives de dos centres diferents amb un total de 54 alumnes.

Sambori és un projecte d’Òmnium Cultural que fomenta "l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana" a partir del recull i la posada en valor de propostes audiovisuals, teatrals, literàries o plàstiques, de creació i autoria col·lectives, a l’aula d’escoles i instituts de Catalunya, tot defensant "la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives".

Durant la festa, els centres que participin podran gaudir de la visualització dels treballs presentats, el lliurament d’un diploma acreditatiu i un espectacle adreçat a infants: “Lideratge emocional” a càrrec d’El millor de tu.

A més a més, tots els participants d’arreu dels Països Catalans han estat cridats a la Festa Sambori, que Òmnium Cultural organitza aquest divendres vinent, 13 de maig, a Barcelona. Aquesta, serà la culminació de la Mostra Sambori, on 11.187 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, de 154 centres d’arreu dels Països Catalans, han presentat 249 obres d’autoria col·lectiva i en llengua catalana, produïda durant aquest curs escolar. En aquesta festa hi haurà tallers de circ, teatre, audiovisuals, il·lustració, grafits, música i literatura, tot amanit amb animació ambulant i música. A la cloenda, hi haurà un agraïment del president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i el reconeixement de les obres mencionades.

Sambori és "un espai de creació cultural que vol fer de la llengua catalana una eina per a l'expressió, promovent-ne l’ús social i el vincle emocional, combatent les desigualtats i la segregació escolar".

Mostrar formulari de contacte