L'Alt Urgell se suma a la campanya 'Llegir ens fa grans. Fem créixer les biblioteques escolars', d'Òmnium Cultural
La recollida de llibres, que s'ha dut a terme arreu de Catalunya, servirà per renovar el fons de quatre centre educatius de la comarca. Les obres s'han fet arribar a través de les llibreries adherides, com la Purgimon de la Seu d'Urgell
Amb la voluntat de fomentar els hàbits de lectura entre infants i adolescents, contribuir a la creació de referents en català i donar suport a autors i editorials que aposten per la literatura en català, Òmnium Cultural ha organitzat la campanya ‘Llegir ens fa grans. Fem créixer les biblioteques escolars’, amb el suport del Gremi de Llibreters i el Clúster de Logística de Catalunya.
Durant la iniciativa, que va començar el 16 d’abril i s'ha allargat fins aquest dia de Sant Jordi, s'han estat recollint llibres nous infantils i juvenils en català, d’entre els inclosos en el catàleg elaborat per l'IBBYcat i l’Associació de Mestres Rosa Sensat, que s’enviaran a biblioteques escolars d’arreu del país. La proposta també s'ha dut a terme a l'Alt Urgell, on els llibres recollits aniran a parar majoritàriament a les quatre escoles que s’han inscrit de la comarca. Cada persona que ha donat un llibre, ha obtingut un codi de seguiment per saber, finalment, on ha anat a parar la seva contribució.
A la proposta d'Òmnium s'hi ha pogut participar a través a les llibreries adherides que hi ha a tot el país. En el cas de l’Alt Urgell hi ha pres part la Llibreria Purgimon. També s’hi ha pogut col·laborar a través del web llegirensfagrans.omnium.cat
Crida a col·laborar
El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, va fer una crida, el passat 16 d’abril, a tota la ciutadania a participar en la campanya. “Llegir ens fa grans vol dignificar el paper fonamental que tenen les biblioteques escolars, alhora que fomenta la lectura i la venda de llibres en català; perquè volem llegir més i ho volem fer en català”, va assegurar. Antich va posar el focus en la problemàtica del decreixement de la lectura entre els joves i en la situació de les biblioteques escolars, expressant la voluntat de "contribuir a revertir tendències, enfortir la cultura i la literatura en català".