Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organitzen a la Seu d'Urgell una capacitació per participar en el Cens Simultani de Ratpenat d'Aigua

Organitzen a la Seu d'Urgell una capacitació per participar en el Cens Simultani de Ratpenat d'Aigua

L'activitat, coordinada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, es durà a terme aquest dissabte a les 9 del vespre des de la banqueta del riu Segre. L'estudi permet obtenir dades útils sobre l'espècie i sobre l'estat actual dels boscos de ribera
Ratpenat d'aigua (Foto: Museu de Ciències Naturals de Granollers)
01/06/2022 17:50

Aquest dissabte, 4 de juny, a les nou del vespre, la Seu d'Urgell viurà un curs de capacitació per poder participar en el Cens Simultani de Ratpenat d’Aigua, coordinat des del Museu de Ciències Naturals de Granollers. Els participants es trobaran a la banqueta del riu Segre (marge dret del riu), situada la zona del Parc de Bombers de la ciutat.

El recull de dades, que s’inclou dins el Programa de Seguiment de Ratpenats, el realitzaran voluntaris en punts repartits per tots els rius de Catalunya. no només permetrà obtenir informació sobre l’estat ecològic dels rius del país -en el cas de la Seu, del Segre- sinó que al llarg dels anys es podrà observar la tendència de les poblacions de ratpenat d’aigua al territori. Aquesta espècie europea (Myotis daubentonii) està molt lligada als ecosistemes fluvials i és una gran indicadora de l'estat de salut dels boscos de ribera. 

A més d’obtenir dades científiques sobre el ratpenat i l’hàbitat fluvial, amb el cens és pretén apropar la ciència a la ciutadania. Durant la jornada s'ensenyarà com identificar els ratpenats d'aigua de la resta, com triar els punts de mostreig i com dur a terme un QuiroRius, el protocol que es farà servir per a dur a terme els censos. Complementàriament, es durà a terme una petita demostració de com estudien els ratpenats els investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers, que permetrà veure aquesta espècie de ben a prop. 

Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a tota la ciutadania, tot i que cal inscripció prèvia. Es pot tramitar des d'un formulari de Google Docs obert per a l'ocasió.

 

 

 

Mostrar formulari de contacte