Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà dóna el vistiplau al projecte de millora del darrer tram de la carretera de Cabó

Organyà dóna el vistiplau al projecte de millora del darrer tram de la carretera de Cabó

En un recorregut de 323 metres s’hi invertiran 263.000 euros La via és l’únic enllaç amb la Vall de Cabó i Montanissell i ja ha rebut una forta inversió del DAR i de la Diputació de Lleida
Cabó - Mapa
27/01/2010 18:42

L’Ajuntament d’Organyà ha aprovat el projecte d’obres de condicionament d’un tram de tres-cents vint-i-tres metres de la carretera d’Organyà a Cabó, des del barranc de Sales i fins a l’entrada del casc urbà de la població. El document, elaborat pels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, preveu un pressupost d’execució de 262.669 euros.

L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, ha explicat a RàdioSeu que la intervenció ha de suposar la finalització de l’arranjament de la carretera, "en la qual s’hi ha destinat els últims anys una forta inversió”. I ha puntualitzat: “Aquesta via és l’única comunicació entre la C-14 i la vall de Cabó i Montanissell, a més de ser l’enllaç cap a punts turístics com la font Bordonera i explotacions agrícoles de pes de l’Alt Urgell”.

L’arranjament viari permetrà la doble circulació i s’hi farà una zona protegida per als vianants. A més de l’ampliació, es repavimentarà i s’hi aportarà més visibilitat. Alhora, es conservarà un mur de pedra “de regust tradicional” i es reubicarà el reg que hi passa.

Antoni Fiol s’ha mostrat convençut que a finals d’aquest any o el que ve podrien dur-se a terme els treballs, tot i que això dependrà de la disponibilitat pressupostària de la Diputació de Lleida. De moment, els tràmits administratius -després que el projecte ha estat sotmès a informació pública-, se centren en les converses amb els propietaris de 1.400 metres afectats per les obres, que han de posar els terrenys a disposició de l’administració.

Inversió de la Diputació de Lleida i el DAR


La intervenció aprovada per l’Ajuntament d’Organyà pertany a l’últim tram de la carretera de Cabó, que ha estat remodelada en gairebé la seva totalitat. Uns 9,2 quilòmetres de la via es van arranjar en dues etapes i per dues administracions diferents.

El tram comprés entre els punts quilomètrics 0+000 i 2+380 va ser executat l’any 2007 per la Diputació de Lleida. La resta de l’actuació, que implica un total de 6,82 quilòmetres de carretera, entre els punts quilomètrics 2+380 i 9+204, amb una amplada de cinc metres, va ser executada pel DAR.

L’objectiu de les obres era pavimentar i dotar de sobreamples. D’altra banda, també es va construïr el drenatge longitudinal i transversal adequat, així com els elements de seguretat i senyalització. Els treballs executats pel Departament, a través de l’empresa pública REGSA, es van iniciar l’últim semestre de 2008, i van estat realitzats per l’empresa CERVÓS S.A. La inversió va superar el milió d'euros.

Mostrar formulari de contacte