Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà demana millorar el tram viari dels Tresponts, a la C-14, abans de fer la variant

Organyà demana millorar el tram viari dels Tresponts, a la C-14, abans de fer la variant

El consistori reconeix que a la població no li interessa que s’avanci la desviació i defensa que es conservi el traçat actual del congost com a camí turístic
Tres Ponts - Fotografia antiga
24/07/2007 17:00

L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, considera prioritari millorar el tram de la C-14 al seu pas per Tresponts abans que no pas fer la variant i per tant acabar amb l’obligació de passar per dins de al població.

Aquest posicionament arriba després que ara fa dues setmanes el Govern català va anunciar que ja està avançant els tràmits per a les variants d’Organyà, Coll de Nargó i Oliana però que, paral.lelament, estudia salvar el pas pel congost amb un túnel que tindria una llargada de més d’un quilòmetre.

Atesos aquests dos projectes, l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, considera que “si ara es fes una variant i no es fes la resta, segurament ens perjudicaria d’una forma ja dràstica”. Fiol creu que la ronda serà positiva “si va acompanyada d’una bona entrada al nucli pel cantó sud i pel cantó nord, de manera que els perjudicis es podrien apaivagar molt, ja que qui vulgués passar per dins d’Organyà també ho podria fer sense que fos un canvi tan sobtat”. Les potencialitats del futur polígon es troben ara condicionades pel congost.

Des del consistori reconeixen que –com també passa a Oliana- Organyà no té interès perquè s’agilitzin els tràmits de la variant, per l’impacte que pot suposar en l’economia local el fet que menys vehicles s’aturin al poble. Però alhora creuen que cal fer un esforç per adaptar-se al canvi i assumir que actualment el pas intern ja és una molèstia per a molts conductors, atès l’increment de trànsit a la C-14.

En aquest sentit, des del municipi volen treure el màxim profit a l’impuls que pot donar el polígon industrial, tenint en compte que hi ha empreses d’Andorra i de la Seu que ja s’han interessat per instal.lar-s’hi.

Pel que fa al possible túnel que salvaria el pas de Tresponts, Antoni Fiol també demana que la carretera antiga es conservi com a camí turístic: “Fóra important preservar el valor patrimonial que té per les obres que s’hi conserven i que el vinculen als camins rals i les traces antigues, ja que el nom de Tresponts no és un nom teòric sinó que fa referència que hi havia els ponts de Sant Ermengol, del Diable i de la Torre que són d’origen pràcticament romànic o més antics”. La via també es podria seguir utilitzant com a alternativa en cas d’emergències.

La Generalitat té intenció de presentar ja el setembre vinent els primers estudis de les variants d’Organyà i Coll de Nargó.

Mostrar formulari de contacte