Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà exposa una rèplica del seu Crist en Majestat

Organyà exposa una rèplica del seu Crist en Majestat

La talla es pot veure a la sala Noble de l’Ajuntament, on també es pot visionar un audiovisual sobre el procés de creació de la reproducció La presentació ha comptat amb la presència de la directora del Museu d’Art de Catalunya, Maria Teresa Ocaña, i la directora de la Biblioteca de Catalunya, Maria Dolors Lamarca

29/04/2010 19:39

L’Ajuntament d’Organyà ha fet aquest dijous la presentació tècnica i institucional de la reproducció de la ‘Majestat d’Organyà’, una rèplica del Crist original, que es conserva al MNAC, a Barcelona, on va ser dipositat pel rector d'Organyà el 1906. La peça d'art, procedent de l'església de Santa Maria, és propietat del museu barceloní i ara se n’ha fet una còpia perquè pugui exposar-se a la vila.

La presentació de la Majestat, ubicada de moment a la Sala Noble de l'Ajuntament, ha comptat amb la presència de la directora de la Biblioteca de Catalunya, Maria Dolors Lamarca, i de la directora del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Maria Teresa Ocaña, que va lliurar la talla a la corporació municipal el passat mes d’octubre. L’explicació de la part més tècnica dels treballs de reproducció l’ha duta a terme el conservador en cap de la Col.lecció d’Art Romànic del Mnac, Jordi Camps. A més, s’ha pogut veure les imatges de l’aixecament en tres dimensions, que ha comentat el gerent de l’empresa NUB3D, Carles Camí, i el professor titular de la Facultat de Belles Arts de Barcelona, Javier Lozano.

L’acte s’ha complementat amb una xerrada de l’arxiver del Bisbat d’Urgell, Benigne Marqués, sobre els pergamins trobats a Organyà per Joaquim Miret i Sans. La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de la vila, Antoni Fiol.

Una talla del segle XII

La talla ‘Majestat d’Organyà’ representa una majestat vestida i coronada del tercer quart del segle XII. La figura segueix els esquemes i elements propis de les majestats: els ulls oberts, els braços en horitzontal i una llarga túnica com a element d’indumentària, amb el cinyell a la zona de la cintura.

L’obra s'ubicarà en un futur en un equipament cultural previst en la quarta fase de l'adequació de l'església de Santa Maria. Allà compartiria protagonisme amb les rèpliques de “Les Homilies d’Organyà”, en una museografia conjunta, que també inclouria una sèrie de pergamins localitzats al monument.

  • Crist en Majestat d'Organyà - Rèplica
    Crist en Majestat d'Organyà - Rèplica
  • Crist en Majestat d'Organyà - Rèplica 2
    Crist en Majestat d'Organyà - Rèplica 2

Mostrar formulari de contacte