Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà, Fígols i Arsèguel tindran aparcaments per a autocaravanes

Organyà, Fígols i Arsèguel tindran aparcaments per a autocaravanes

La iniciativa forma part del projecte Camina Pirineus, que inclou un conjunt d'actuacions adreçades a la potenciació del senderisme a l'Alt Urgell
20/12/2017 20:55

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) habilitarà aparcaments per a autocaravanes als nuclis d'Organyà, Fígols i Arsèguel. La iniciativa forma part del projecte Camina Pirineus i pretén ser una eina per facilitar que els visitants puguin gaudir del senderisme a la zona.

L'ens comarcal ha aprovat aquest dilluns el ple ordinari del mes de desembre la documentació tècnica dels treballs, que tindran un cost de més de 69.000 euros. El president del CCAU, Jesús Fierro, s'ha mostrat convençut que aquesta intervenció serà "un primer pas per visualitzar la implementació progressiva de tot el projecte Camina Pirineus, que es desenvoluparà fins al 2020".

Aprofitament turístic

Camina Pirineus es defineix com una eina d’aprofitament ecoturístic que abasta tot un conjunt d’actuacions adreçades a la potenciació del senderisme a l’Alt Urgell per mitjà d’una xarxa de camins que comprendrà tots els municipis de la comarca. El projecte incorpora la innovació en la promoció i gestió turística, amb una aplicació que situarà el paisatge com un element central en la creació de producte turístic, i implementarà un model de gestió col·laboratiu públic-privat, amb visió comarcal i basat en els vetlladors de territori, per contribuir al creixement sostenible, integrador i intel·ligent, que posicioni la comarca com un referent ecoturístic al Pirineu.

La proposta compta amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, dels quals el Govern de la Generalitat en finançarà el 43% a través dels fons FEDER, el 29% la Diputació de Lleida, el 22% els ajuntaments de la comarca —d’entre els quals l’Ajuntament de la Seu que en finançarà un 5%— i un 6% el Consell Comarcal.

Implicació institucional

Es tracta d’una iniciativa avalada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i liderada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat. També hi col·laboren els 19 ajuntaments de la comarca, les 11 entitats municipals descentralitzades (EMD) i 15 associacions i entitats, a més de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

  • Ple del CCAU 2017.12.20
  • Ple del CCAU 2017.12.20

Mostrar formulari de contacte