Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà rep un ajut per a promoció a través de la taxa turística

Organyà rep un ajut per a promoció a través de la taxa turística

La Generalitat destina 225.000 euros al projecte de turisme esportiu impulsat per l'ajuntament ganxo. També se subvencionarà la Ruta de l'Electrificació al Pallars Sobirà

Campus de futbol formatiu a Organyà (Futpro Academy)
Campus de futbol formatiu a Organyà (Futpro Academy)
10/11/2017 14:24

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, destina 398.686,72 euros a projectes de foment territorial del turisme a la demarcació de Lleida. Aquests diners, obtinguts de l'impost sobre estades en establiments turístics, serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d'altres.

El principal ajut d'aquesta nova partida s'ha concendit a l''Ajuntament d'Organyà, que rebrà 225.000 euros per a l'impuls del projecte 'Turisme Esportiu Organyà 2020'. La resta de la inversió prevista, 173.686 euros, s'ha concedit al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per dinamitzar el turisme a la comarca, en particular per a la Ruta de l'electrificació.

En total, la Generalitat ha concedit enguany 3 milions d'euros en subvencions a diferents ens locals de Catalunya, amb l'objectiu de donar suport al desenvolupament de diversos plans de foment territorial del turisme. Des del 2014 la Direcció General de Turisme haurà subvencionat 73 projectes amb un import total de prop de 23 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 64 milions d'euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament moltes zones de Catalunya.

Aquest 2017 la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 350.000 euros. La disminució del nivell de les subvencions respecte a exercicis anteriors és un dels efectes de la reducció del pressupost de que disposa la Generalitat destinat a coordinar la gestió política turística de Catalunya. Cedir als municipis el 50% de l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) ha suposat afeblir la capacitat d'inversió del Govern per a les polítiques que contribueixen a millorar el model turístic de la destinació catalana.

Mostrar formulari de contacte