Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Organyà treballa en la creació del 'Far de la Llengua'

Organyà treballa en la creació del 'Far de la Llengua'

Un especialista en il.luminació ha de fer una proposta formal per instal.lar-lo al campanar de l’església de Santa Maria
Organyà
23/01/2008 09:15

Organyà està ultimant aquest mes la il.luminació del que serà el 'Far de la Llengua', que s’ubicarà al campanar de l’església de Santa Maria, temple on es va trobar ‘Les Homilies’, el primer text escrit en català. Representants del consistori ja han fet diverses reunions amb institucions i organismes oficials per tal d’explicar el projecte, que vol ser “un element simbòlic que expressi la importància del llegat cultural del poble d’Organyà a la llengua catalana”.

Recentment un especialista en il.luminació ha visitat la població alturgellenca de nit per analitzar sobre el terreny el monument i les seves possibilitats artístiques. L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, ha assenyalat que “ara s’espera una proposta formal, que ha d’evitar entrar en opcions creatives que no siguin les idònies”. El projecte final haurà de comptar amb el suport de tots els ens implicats, i, sobretot, de la Comissió ‘Homilies’, que “avaluarà la bondat del projecte i si s’adiu al manifest de petició d’aquest far”.

La iniciativa del Far de la Llengua va néixer temps després de la celebració del centenari de la troballa de l’escrit de les Homilies. L’objectiu de la proposta és, sobretot, “deixar palesa la importància del document, i crear un espai simbòlic que mostri Organyà com a bressol de la llengua catalana, sense oblidar la importància de relacionar el poble amb tots els països que parlen en català”.

El passat mes de setembre hi va haver una aprovació de suport a la petició i ara s’hi està treballant. “Entitats civils i culturals ja han fet arribar el seu suport, així com personalitats a títol personal, rellevants en l`àmbit cultural i polític, i, sobretot, social”, ha indicat Fiol.

L’Ajuntament d’Organyà espera que aquest any es posi en funcionament el “Far de la Llengua”, amb una inauguració solemne i una presentació pública.

Mostrar formulari de contacte