Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Os de Civís tindrà un nou abastament d'aigua i una depuradora

Os de Civís tindrà un nou abastament d'aigua i una depuradora

Tot i que aquest any ha plogut, l'ajuntament de Valls de Valira vol prevenir problemes futurs
Os de Civís
21/06/2007 13:44

La segona fase del projecte d'abastament d'aigua al poble d'Os de Civís, el nucli de l’Alt Urgell al qual només s’accedeix des d’Andorra, es troba en aquests moments en període d'informació pública. Un altre dels projectes que es troba en el termini de presentació d'al.legacions és el de la construcció d'una estació depuradora d'aigües residuals a la població.

L'alcalde del municipi de Valls de Valira, Pere Artigues, creu que ambdues intervencions són imprescindibles per al nucli. D'una banda, la millora de l'abastament permetrà en èpoques de sequera garantir l'aigua als habitants d'Os de Civís: “La captació arriba perquè se’ns està assecant la font des de la qual hem captat aigua tota la vida i n’hem hagut de fer una de nova, per donar servei a tot el poble”.

D'altra banda, la construcció de la depuradora garantirà la qualitat de l'aigua del riu: “Les depuradores que tenim, no només a Os de Civís sinó a tot el municipi, ja estan molt velles tot i que encara treballen”. Per Artigues, a més a més, cal tenir en compte que “estem parlant de la capçalera dels rius, i si ja quan neixen no tractem la brutícia, quan arriba a baix els rius se’ns moren i això no ho podem permetre”.

En cas que no es presenti cap al.legació a les memòries d'obra, s'entendran definitivament per aprovades.

 

Mostrar formulari de contacte