Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig clou una etapa de catorze anys com a regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Òscar Ordeig clou una etapa de catorze anys com a regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

El fins ara electe municipal s'ha acomiadat al ple ordinari d'aquest dilluns i s'ha compromès a seguir treballant per la ciutat i el Pirineu des del Parlament, on actualment és portaveu adjunt del PSC. L'equip de govern li agraeix les seves aportacions en els acords del consistori
09/11/2021 10:05

Òscar Ordeig clou una etapa de catorze anys com a regidor de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell. El fins ara electe de Compromís X La Seu s’ha acomiadat mitjançant la renúncia a l’acta aquest dilluns al vespre, al ple ordinari de la corporació municipal, que li ha dedicat un aplaudiment per la seva trajectòria a la ciutat.

En el seu discurs de comiat, Ordeig va agrair la col·laboració rebuda per part de tots els companys de grup i va donar la benviguda a la nova regidora Christina Moreno, que el rellevarà al següent plenari. També va trametre l’agraïment a la resta de regidors i regidores amb qui ha mantingut debats, “alguns molt intensos”, i els va animar a “donar importància a la institució que representem”. Un reconeixement que ha fet extensiu “a tots els treballadors de l’Ajuntament, per la tasca que fan en la defensa del servei públic”; als mitjans de comunicació locals, “per la seva feina, molt important en democràcia”; als membres de les llistes de Progrés i Compromís “i als autèntics protagonistes, els veïns i veïnes de la Seu, per totes les mostres d’afecte”. També als companys polítics que ja no hi són, entre els quals va esmentar Queralt Perera, Pere Serra, Joan Solé, Jaume Lavaquiol i Frederic Roura per la seva vocació de fer una societat millor.

Òscar Ordeig va destacar el fet que aquest comiat coincideixi amb el dia que es compleixen 39 anys dels tràgics aiguats que van afectar l’Alt Urgell i ha recordat que “aquella desgràcia va servir per fer la canalització del riu Segre, la transformació urbanística més important de la Seu en molts anys i la construcció del Parc del Segre”. Per això, va dir que “si som capaços de generar complicitats podem aconseguir grans èxits”. En la mateixa línia, assegura que a l’Ajuntament de la Seu és on ha après més, tant en els catorze anys de regidor com, anteriorment, en els sis anys com a empleat municipal. En tot cas, creu que “ara cal passar el relleu, tant a nivell polític com personal i familiar”, si bé recorda que, com a diputat al Parlament i primer secretari del PSC a Lleida, Pirineu i Ara, es manté a disposició per “seguir ajudant la Seu”.

D’aquests anys, Ordeig n’ha esmentat factors que han condicionat el debat local, com ara la crisi financera o el procés independentista, el qual creu que va “evidenciar diferents cares d’alguns temes que teníem mal resolts”. I pel que fa a l’actual pandèmia, creu que la crisi sanitària “obre una nova etapa de molts canvis, lluites i dificultats”, en la qual "res ja no serà el mateix, ni a la Seu i a tot arreu", i davant la qual “cal mirar endavant” amb esperit constructiu i mirar de “trencar les costures del partidisme que tots hem heretat”, de cara a “treballar pel bé comú, sumar esforços i fer que la iniciativa pública sigui més forta”. Finalment, el parlamentari assegura que la Seu seguirà sent casa seva “estigui on estigui” i que “ha estat un  honor representar l’Ajuntament”, d’on se n’emporta “grans aprenentatges, també de les discrepàncies, perquè se’n pot treure acords”. El fins ara regidor va acabar dient que “el canvi no arribarà si esperem que el faci algú altre o si esperem el moment oportú”, sinó que “el canvi som nosaltres”.

Pel grup d’ERC, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va agrair a Òscar Ordeig tant la seva tasca com els aprenentatges que ha donat, i destacat que, tot i la intensitat de molts debats, “hi ha hagut una relació cordial, des de la discrepància política legítima”. Viaplana destaca la feina d’Ordeig al Parlament, fruit de l’experiència adquirida a la cambra catalana des de l’any 2014, i valora que, tant de regidor com de diputat, ha treballat “sempre pensant en el bé de la ciutat i del Pirineu”. Per això, li desitja “el millor en aquesta nova etapa” i li ha expressat que “la Seu sempre serà casa seva”.

Des del grup de Junts, el vicealcalde, Jordi Fàbrega, va agrair “de tot cor aquests 14 anys de servei públic” i va aprofitar per reivindicar que “tothom hi hauria d’entrar, per saber què significa treballar pel benefici de tothom”. Fàbrega va valorar especialment el to de debat d’aquesta legislatura, “constructiu des de les discrepàncies, de vegades profundes, i buscant punts d’acord”. En aquesta línia, valora com a “històric” el fet que els pressupostos d’enguany es van poder aprovar per unanimitat. El també diputat hi afegeix que, al Parlament, la Seu seguirà tenint en Òscar Ordeig “un aliat”. Finalment, la portaveu de la CUP, Xènia Antona, ha desitjat a Ordeig “molts encerts i molta sort” en els seus nous reptes.

El ple va comptar amb la participació com a públic, entre d’altres, de l’exalcalde Joan Ganyet, l’exregidora Conxita Rabasa i la també exregidora i actual Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí. Ordeig va comunicar la decisió la setmana passada i va justificar-la per les noves responsabilitats que ha assumit enguany, en què, després de ser reelegit com a diputat al Parlament, ha esdevingut portaveu adjunt del Grup Socialista i també portaveu a la Comissió d’Economia de la cambra catalana. Una tasca que combina amb la de primer secretari del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, càrrec que ostenta des de 2016 i que va revalidar l’any passat.

  • El ple de l'Ajuntament de la Seu apladeix Òscar Ordeig en el seu comiat com a regidor
  • Intervenció d'Òscar Ordeig amb motiu del seu comiat com a regidor de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell