Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig demana un model mixt per al parc de bombers del Pont de Suert

Òscar Ordeig demana un model mixt per al parc de bombers del Pont de Suert

El diputat del PSC presenta al Parlament una proposta perquè s'incorpori professionals a la caserna, ara gestionada íntegrament per voluntaris

Parc de Bombers del Pont de Suert
Parc de Bombers del Pont de Suert
28/07/2017 17:50

El Grup parlamentari del PSC ha registrat una Proposta de Resolució en la que s’insta el Govern a “reorientar el Parc de Bombers del Pont de Suert cap a un parc mixt, amb la incorporació d’efectius de bombers funcionaris i amb equipaments necessaris per fer-ho possible”.

El diputat socialista Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha defensat que “després que aquest estiu l’actual Parc de Bombers Voluntaris ha estat a punt de tancar pels incompliments del Govern" i creu que "ara cal actuar amb celeritat per evitar perdre un servei necessari pel municipi i per tota la comarca de l’Alta Ribagorça”. Ordeig ha criticat que “la inacció i els incompliments continuats des de fa més de dos anys per part del Departament d’Interior envers aquest cos ha provocat una situació límit en els bombers voluntaris que hi duen a terme la seva tasca; finalment però, i gràcies només a la professionalitat d’aquests bombers, el Parc es manté obert”.

El Departament d'Interior va arribar a un acord amb els voluntaris a l'inici de l'estiu per mantenir el parc obert durant la campanya d'incendis. Després del pacte, desenes d'altres voluntaris d'arreu de Catalunya s'han ofert a ajudar-los al llarg d'aquests mesos per completar els torns. Malgrat això, Ordeig creu que “no sabem quant de temps es mantindrà aquesta situació si Interior no es compromet a donar solucions definitives que garanteixin la seguretat dels voluntaris i la ciutadania”.

En la mateixa línia, la portaveu del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament del Pont de Suert, Olga Escoll, ha reiterat que “ara cal anar més enllà i exigir garanties de futur per aquest Parc i el seu correcte funcionament”. Per això, Escoll ha defensat també que “una solució, a més del material i les condicions necessàries, passaria per incorporar més bombers professionals, tal com compten a gairebé la totalitat de comarques de Catalunya, reforçant així un servei que cobreix un territori extens com és l’Alta Ribagorça i comarques veïnes”.

Mostrar formulari de contacte