Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig presenta una esmena perquè s'abordi la reforma integral de l'Escola Albert Vives

Òscar Ordeig presenta una esmena perquè s'abordi la reforma integral de l'Escola Albert Vives

El diputat del PSC demana que els nous pressupostos de la Generalitat incloguin una partida per a un projecte que "porta més d'una dècada esperant". També reclama que el centre educatiu urgellenc disposi d'un ascensor

29/11/2021 17:55

El diputat del PSC al Parlament Òscar Ordeig presentarà una esmena als pressupostos 2022 de la Generalitat perquè incloguin la redacció d’un projecte i la reforma integral de l’Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell. El parlamentari ha recordat que el centre educatiu urgellenc "porta més d’una dècada esperant les millores de les instal·lacions”.

L’any 2008 el departament d’Educació ja va presentar un Pla de Viabilitat per a la reforma integral del centre, "de la que avui encara no se n’ha executat cap fase", apunta Ordeig. Al 2010 es a fer una actuació urgent a la teulada, per evitar degoters, però segons el diputat socialista "des d’aleshores no s’ha fet res més, la qual cosa és del tot insuficient". En aquest temps tampoc no s'ha resolt una de les principals mancances de l'escola com és la necessitat de disposar d’un ascensor per garantir l’accessibilitat de qualsevol alumne.

En relació a aquesta esmena, des del grup municipal de Compromís X La Seu han recordat que han presentat "de forma reiterada" diverses mocions a l’Ajuntament de la Seu per demanar aquesta reforma integral, com també la millora dels accessos o la instal·lació d’aquest ascensor "sense que de moment s’hagi traduït en accions concretes".

Òscar Ordeig creu que “cal una acció urgent per modernitzar i millorar unes instal·lacions obsoletes i deteriorades" i alhora garantir l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda". Per això, el fins fa poc regidor urgellenc reclama "una consignació pressupostària per a la redacció d’un projecte de reforma que faci possibles aquestes obres a curt termini”.

Suport a la parella assetjada a Cava per la seva condició sexual

D'altra banda, Òscar Ordeig ha mostrat aquest divendres passat el seu suport a la parella resident al Querforadat (Cava) que darrerament ha denunciat un presumpte assetjament per part d'alguns veïns per la seva condició sexual. El diputat per Lleida, Pirineu i Aran ha avançat que el PSC demanarà a la Generalitat "que es revisin els protocols i es millorin els recursos destinats a la lluita contra l'homofòbia a les zones rurals” i que "es faci complir la Llei contra l’homofòbia”.

Ordeig creu que aquest cas "ha posat de manifest que al món rural, sobretot als pobles petits, les polítiques i protocols que es pensen i s’apliquen a les grans capitals i àrees metropolitanes no tenen la mateixa aplicació”, perquè "les facilitats per denunciar o accedir a persones i recursos especialitzats és molt més difícil" respecte d'una ciutat. El diputat socialista conclou que aquests fets "són lamentables i no són, ni de lluny, reflex d’un territori que és i ha de ser d’acollida". Per això, creu que cal garantir "l’assessorament i l’acompanyament al que tenen dret totes les persones, sigui quina sigui la seva condició de gènere, sexual, creences o lloc de residència”.

  • Escola Albert Vives (Foto: arxiu)
    Escola Albert Vives (Foto: arxiu)
  • Òscar Ordeig, al Parlament, amb la parella resident al Querforadat que ha denunciat assetjament homòfob
    Òscar Ordeig, al Parlament, amb la parella resident al Querforadat que ha denunciat assetjament homòfob

Mostrar formulari de contacte