Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Òscar Ordeig reclama que el Govern s'aculli a les ajudes a agricultors aprovades per la UE

Òscar Ordeig reclama que el Govern s'aculli a les ajudes a agricultors aprovades per la UE

El diputat del PSC també insta el Departament d’Agricultura a analitzar l’afectació de la Covid-19 al sector i modificar el PDR
Òscar Ordeig, en una compareixença al Parlament (Arxiu)
16/10/2020 17:20

El Grup del PSC-Units al Parlament de Catalunya ha reclamat aquest divendres a la Generalitat que “s’aculli a les ajudes de fins a 7.000 euros als agricultors, contemplades en la bateria de mesures aprovades per la Unió Europea de suport al sector agrari afectat per la Covid-19”. Unes mesures que també inclouen ajudes a les PIMES de fins a 50.000 euros i que provenen dels fons FEADER, que s’han de gestionar a través de les comunitats autònomes.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat que “aquestes ajudes ja funcionen i s’han aplicat en algunes comunitats de la resta d’Espanya”. Sobre aquesta possibilitat, el parlamentari urgellenc ha demanat al Departament d'Agricultura "que, en primer lloc, analitzi quins són els sectors agraris i ramaders més afectats per la pandèmia i expliqui les mesures impulsades pel Departament per donar suport a aquests sectors”. En segon lloc, Ordeig ha preguntat “quina és la partida de diners destinada a fer front a les dificultats derivades de la pandèmia a l’agroramaderia?".

Ordeig s'ha mostrat crític i ha augurat que "si l’efectivitat i celeritat del Departament d’Agricultura és la mateixa que la de la resta de l’executiu, el futur pel sector encara més difícil del que ja ho és, resultat de les retallades en inversions i crisis de preus”. Al respecte, el parlamentari pirinenc veu "urgent que el govern sol·liciti una modificació del Programa de Desenvolupament Rural per accedir a aquests ajuts i es coordini amb les organitzacions agràries per a la seva correcta distribució”.

 

Mostrar formulari de contacte