Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / País Rural organitzarà xerrades per explicar l'afectació de l'Agència de la Natura

País Rural organitzarà xerrades per explicar l'afectació de l'Agència de la Natura

El col·lectiu adverteix que les figures de protecció ja existents han "vetat el desenvolupament" de territoris com l'Alt Pirineu. La nova plataforma de municipis i associacions sectorials lamenta que no se n'ajorni l'aprovació tot i haver-ho demanat a Quim Torra i al Parlament

L'Alt Urgell des del Port del Cantó
L'Alt Urgell des del Port del Cantó
17/06/2020 14:50

País Rural, la nova plataforma de municipis i associacions sectorials creada per defensar l'autogovern del món rural, s'ha proposat entre les seves primeres accions organitzar xerrades arreu del país per explicar com pot afectar al territori l'Agència de la Natura de Catalunya, a la qual el Parlament té previst donar-hi el vistiplau aquest dijous. El debat sobre la llei que ha d'avalar el nou i controvertit organisme ja ha començat aquest dimecres.

Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i un dels principals impulsors de País Rural, dóna per fet que, malgrat les moltes peticions d'ajornament, l'Agència tirarà endavant en poques hores. En aquest sentit, després d'haver-se reunit dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Isús veu poc probable que hi hagi una aturada d'última hora. Per això, ha avançat que ara ja s'han marcat l'objectiu d'aconseguir que es compleixi amb allò que ha promès el conseller Damià Calvet: que "es tingui en compte" els ens locals i els sectors econòmics més afectats per la nova Agència.

Isús ha manifestat que "s'ha d'acabar" amb el desplegament de projectes com l'Agència de la Natura perquè, tot i que afecten el món rural de ple, s'impulsen amb "manca d'informació, transparència i participació". El president pallarès ha recordat que "fins a l'últim moment" han intentat aturar l'aprovació i que per això van mostrar a Quim Torra el seu "malestar" perquè el Govern i els grups impulsors de la llei (JxCAT, ERC, PSC i En Comú Podem) "han menystingut les propostes d'un sector que és responsable de la gestió del 60% del territori".

Des de País Rural recorden que territoris com l'Alt Pirineu ja pateixen actualment d'altres figures de protecció, creades anteriorment, i que amb aquestes altres mesures al principi també "es va dir que no afectarien el territori", però que "a l'hora de la veritat s'ha vist com han vetat el seu desenvolupament" i han potenciat el "desequilibri territorial".

El també pallarès Josep Ramon Fontdevila, alcalde de Soriguera, s'ha expressat en la mateixa línia i ha demanat "ser consultat" i que no vingui "tot imposat des de Barcelona". La nova plataforma seguirà prenent forma "per defensar els interessos del món rural de Catalunya".

Mostrar formulari de contacte