Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Parlem d'Història' incorpora dues visites per a infants, a la Catedral i la Torre Solsona

'Parlem d'Història' incorpora dues visites per a infants, a la Catedral i la Torre Solsona

L'activitat, els dies 16 i 23 de maig, vol apropar als escolars el coneixement del passat local Les altres cinc propostes, els dimecres a l'Espai Ermengol, comptaran amb Oliver Vergés, Laura de Castellet, Carme Xam-mar, Lluís Obiols, Òscar Augé i Carles Gascón
Parlem d'Història 2015 - Cartell
30/04/2015 16:04

Durant tots els dimecres del mes de maig i el primer dimecres del mes juny tindrà lloc la quarta edició del cicle 'Parlem d'Història' que organitza l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat juntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Aquesta nova edició presenta com a novetat dues visites adreçades al públic infantil amb l'objectiu de fer conèixer als escolars la història local. Aquestes dues sortides, conduïdes per Pilar Aláez, tindran lloc en dissabte a 2/4 de 6 de la tarda tarda, concretament el 16 de maig amb una visita al centre històric de la Seu i el 23 maig amb una visita guiada a la Torre de Solsona. Amb l'organització d'activitats en dissabte a la tarda es vol contribuir alhora a la dinamització del centre de la Seu.

Parlem d'Història té programades cinc propostes més, aquestes adreçades a un públic més adult. La primera s'iniciarà dimecres vinent, 6 de maig, amb una xerrada a càrrec d'Oliver Vergés titulada "Ermengol III. Un comte d'Urgell a la croada de Barbastre", durant la qual es mostrarà el protagonisme dels comtes d'Urgell en el procés de conquesta de territori musulmà al segle XI.

El dia 13, Laura de Castellet oferirà la xerrada "Com era la Seu i qui hi vivia? Jueus, carnissers, pubilles i especuladors del segle XIV", en la qual donarà a conèixer alguns dels resultats de la investigació encara en curs sobre la ciutat medieval, que representa una veritable revolució en el coneixement d'aquesta època. El 20 de maig, Carme Xam-mar parlarà de "La Montserrat, la Juandona, la Menauta i altres "bruixes" de l'Alt Urgell al segle XVII". S'hi detallarà les realitats i mites sobre la bruixeria i la seva persecució a la comarca. I el 27 de maig, Lluís Obiols oferirà la xerrada "La Seu fa 300 anys. El primer Cadastre dels urgellencs", en la qual mostrarà la realitat urbanística, social i econòmica de la ciutat a partir del cadastre que es va fer l'any 1716.

El cicle finalitzarà el 3 de juny amb una visita a càrrec de Laura de Castellet, Oscar Augé i Carles Gascón, titulada "Muralles, carnissers i predicadors. Un passeig per la Seu medieval". S'hi descobriran les últimes novetats sobre el coneixement de la ciutat medieval, que en alguns casos modifiquen de forma substancial les dades conegudes fins avui en dia.

Mostrar formulari de contacte