Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Parlem d'Història' indaga en la vida i la moralitat del clergat al segle XIV

'Parlem d'Història' indaga en la vida i la moralitat del clergat al segle XIV

La tesi doctoral de Josep M. Palau Baduell analitza les contradiccions que hi havia a l'època entre la posició oficial i el comportament quotidià. La xerrada, l'última del cicle, és aquest dimecres a les 8 del vespre a l'Espai Ermengol
Parlem d'Història 2016
23/05/2016 18:25

El cicle Parlem d'Història ofereix aquesta setmana la seva última xerrada, titulada Parròquies, capellans i majordomes. El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV, que pronunciarà el doctor en Història Josep M. Palau Baduell. L'acte serà aquest dimecres, dia 25, a les 8 del vespre a l'Espai Ermengol de la Seu.

En aquest estudi, resultat de la seva tesi doctoral, Palau Baduell analitza la realitat eclesiàstica del bisbat durant els primers anys del segle XIV, a nivell administratiu però també a nivell de la vida del clergat. Així, l'obra indaga en la moralitat dels religiosos de l'època, que sovint era manifestament contradictòria amb les posicions oficials de l'Església.

Josep M. Palau Baduell, és llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2007), en l'especialitat d'Art Medieval. L’any 2009 va obtenir el Màster en Cultures Medievals per la Universitat de Barcelona, amb premi extraordinari, i l’any 2016 va rebre el títol de doctor en història amb la tesi titulada El bisbat d’Urgell a l’inici del segle XIV (a través de la visita pastoral de 1312 a 1315), dirigida pel doctor Ignasi J. Baiges.

Mostrar formulari de contacte