Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Participació del 29,87% al migdia als col.legis electorals de la Seu d'Urgell

Participació del 29,87% al migdia als col.legis electorals de la Seu d'Urgell

A l'Alt Urgell a les 14.00 hores havia votat el 30,52% de l'electorat, per sota del 33,83% de les eleccions generals del 2008 Les dades dels municipis de l'Alt Urgell i el Pirineu es poden consultar aquí

Eleccions generals 2011 - Balanç participació
Eleccions generals 2011 - Balanç participació
20/11/2011 14:26

La participació als col.legis electorals de la Seu d'Urgell era del 29,87% a les 14.00 hores. Les dades indiquen que el número de persones que han exercit el seu dret a vot és, de moment, inferior al de les eleccions generals del 2008 a la mateixa hora, quan el percentatge de participació se situava en el 34,17%. Un total de 8.955 urgellencs i urgellenques estan cridats a les urnes en aquesta jornada electoral

La  tendència a la baixa pel que fa a la participació és similar a l'Alt Urgell, on la mitjana de vot és del 30,52%, gairebé tres punts per sota en relació amb les dades dels darrers comicis espanyols (33,83%). Els percentatges de cada municipi es poden consultar aquí.

En l'àmbit català, un 35,55% dels 5.396.313 catalans cridats a les urnes ja ha votat a les dues del migdia d'aquest diumenge, amb el 97% de les meses escrutades. La xifra de participació a Catalunya se situa gairebé 4 punts per sota de la de les últimes eleccions generals del 2008, quan va ser del 39,31%.

Així ho ha explicat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Montserrat Garcia Llovera, en la compareixença d'aquest migdia. A la demarcació de Barcelona ha votat un 35,98% de l'electorat fins a les dues, a la de Girona un 34,46%, a la de Tarragona un 35,51% i a la de Lleida un 31,87%. En l'àmbit estatal, ja ha votat el 37,87% de l'electorat, mentre que al 2008 ho havia fet el 40,46%, que significa un 2,59% menys.

Els candidats per Lleida ja han votat

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés, Tere Cunillera, espera que aquest diumenge sigui un dia de "molta participació" perquè els ciutadans "han de ser conscients que ens juguem coses molt importants". Cunillera, que ha votat a les 11 del matí a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), ha recordat que el PSC ha fet una campanya molt forta "per impedir qualsevol mossegada al nostre estat del benestar i més retallades".

La cap de llista de Convergència i Unió per Lleida, Conxita Tarruella, ha votat a dos quarts d'onze del matí a la seu de l'associació 'Amics de Lleida', al barri de la Zona Alta de la capital del Segrià. La candidata nacionalista ha fet un prec als ciutadans "perquè exerceixin el dret a vot que tant ha costat de guanyar". Així, ha dit que "cal que vagi tothom a votar". Tarruella ha desitjat que la jornada es desenvolupi sense incidents i amb tota tranquil·litat.

Per la seva banda, el candidat del PP, José Ignasi Llorens, espera que el PP "guanyi a Lleida" i que "a Espanya surti un govern fort". Llorens creu que com més participació "més potent serà el govern". El cap de llista del Partit Popular per Lleida ha votat a les 11 del matí a la Facultat de Medicina.

Ja ha exercit el seu dret a vot també el candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Xavier Castellana. Pel que fa al cap de llista d'ICV-EUiA per Lleida al Congrés, Josep Maria Carles, ha votat puntualment a les 10 del matí al Centre Cívic de l'Ereta, al Centre Històric de Lleida. Carles ha fet una crida a la participació i ha destacat la "importància" d'anar a votar. "La democràcia és una conquesta", ha dit. I ha afegit: "Hem de dir el que pensem, votant".

Mostrar formulari de contacte