Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Participació rècord als actes de la Festa Major de la Seu 2009

Participació rècord als actes de la Festa Major de la Seu 2009

La valoració oficial de l'Ajuntament destaca l'èxit de les activitats esportives i dels actes populars com el Ball Cerdà L'equip de govern retreu a Progrés que no proposés canvis i millores en el programa durant les reunions prèvies a la celebració

Festa Major - Submarinisme
Festa Major - Submarinisme
02/09/2009 18:51

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha ressaltat que els actes de la Festa Major 2009 han obtingut una gran de participació per part dels ciutadans, que en alguns casos, han arribat al seu rècord. Algunes de les xifres que demostren l'alta participació per parts dels urgellencs i les urgellenques han estat, per exemple, el Ball Cerdà, amb 110 parelles a l'infantil i 73 parelles a l'adult; els 262 inscrits a la pedalada popular o les 48 caravanes instal·lades a la zona de casetes.

D'altra banda, durant les properes setmanes l'Ajuntament urgellenc realitzarà una valoració per conèixer que cal millorar de la festa major en properes edicions, tot valorant activitat per activitat, així com abordar propostes de millora que es puguin plantejar.

Respecte a les crítiques realitzades sobre la Festa Major per part del grup municipal del PSC-Progrés, la regidora de Festes i Tradicions, Mireia Pellicer, ha manifestat que “s'agraeix l'interès mostrat, però ens hauria agradat que durant les 10 comissions informatives celebrades aquest any, l'oposició hagués presentat alguna proposta per incloure-la al programa de la Festa Major, cosa que no ha fet”.

Valoració de l'Esport i Festa'09

Des del Servei d'Esports també es fa una valoració molt positiva de les activitats incloses dintre el programa d'Esport i Festa de la Festa Major 2009. En aquest sentit, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Seu, Lluís Biosca, ha remarcat l'alt nombre de participants en les 27 activitats programades, i alhora ha agraït la tasca dels voluntaris i la coordinació per portar-les a terme amb èxit. Biosca ha subratllat que no només s'ha augmentat el nombre de participants en les activitats tradicionals com la pedalada popular, el bateig de submarinisme o el torneig de futbol 7, sinó que les novetats com la Volta Major han estat molt ben rebudes.

Concretament, les activitats de participació popular, les més tradicionals han seguit comptant amb l'acceptació dels urgellencs com el bàsquet 3c3 que va reunir a 33 equips sota la carpa de plaça Catalunya; per la marxa nòrdica, on van sortir 15 persones a fer la ruta proposada pels monitors de l'EEM.

El futbol 7 va convocar a 32 equips al camp de futbol municipal, el bateig de submarinisme va superar la convocatòria de l'any passat i va arribar a la vuitantena de practicants i la cursa d'orientació nocturna va animar a unes 40 persones.

El Passeig Joan Brudieu va acollir el campionat de partides ràpides d'escacs en el que van participar 20 jugadors, i la gimcana urbana, amb cinc colles participants va animar els carrers de la Seu. La pedalada popular va batre el rècord de participació amb 262 ciclistes de totes les edats que van fer la Volta a Alàs per acabar esmorzant tots plegats xocolata i coca a la Plaça Catalunya. També la Festa Aquàtica, un any més, va omplir la piscina municipal. La matinal esportiva d'ahir dimarts va convocar a unes 30 persones que van poder practicar tennis taula, bàdminton i escacs.

Entre les activitats de participació, hi havia la novetat de la cursa popular de 10 km, la Volta Major, que va tenir una gran acollida, amb un centenar de corredors i corredores, el que suposa un gran èxit per a aquesta primera edició.

També les activitats d'exhibició van gaudir de força públic com la de ball al Palau d'Esports, la de trial a Pau Claris, la de Country al Palau d'Esport, la de taekwondo a la plaça de les Monges o la novetat de l'exhibició d'spinning a la plaça Catalunya.

Finalment, des del Servei d'Esports, es vol destacar el gran nombre d'activitats organitzades per clubs i entitats locals amb motiu de la Festa Major i que col·laboren a donar vida i contingut al programa esportiu. Les tirades organitzades pel Club de Tir el Tossal, la cursa de roll ski del CEFUC, els partits de presentació del Castellciutat i el Futbol Sala la Seu, el Memorial Paquito Muñoz de La Seu FC i l'EDFOR, les passejades a cavall per la Seu de l'ACAU, el torneig de golf del Club de Golf Aravell o les jornades d'iniciació al karting del Karting el Pla, han convocat a un gran nombre de ciutadans i visitants durant aquests dies de festa.

Gràcies a aquestes entitats i a tots els col·laboradors del programa d'Esport i Festa les activitats esportives de la Festa Major s'han celebrat amb una gran participació i amb total fluïdesa i satisfacció.

Mostrar formulari de contacte