Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pastissos a l'Institut Joan Brudieu per celebrar el Dia del nombre Pi

Pastissos a l'Institut Joan Brudieu per celebrar el Dia del nombre Pi

Entre d'altres activitats, els alumnes han elaborat àpats dedicats a la jornada. Durant segles el nombre Pi ha fascinat matemàtics i científics de les cultures més diverses
Pastís dedicat al nombre Pi (Foto: INS Joan Brudieu)
14/03/2016 18:15

L'Institut Joan Brudieu s'ha sumat aquest dilluns a la celebració del Dia del nombre Pi. Durant la classe de matemàtiques s'han dut a terme diferents activitats i s'ha portat pastissos i esmorzars dedicats al protagonista de la jornada: π . La creativitat i les idees dels alumnes han sorprès el professorat.

Durant segles, el nombre π ha fascinat matemàtics i científics de les cultures més diverses, per una raó ben simple: π no és pas un nombre exacte, sinó que presenta una seqüència indefinida de decimals. És, per tant, un nombre que no s'acaba mai.

La fascinació s’ha mantingut intacta fins als nostres dies, com demostra la celebració des de fa quasi tres decàdes del Dia del nombre Pi, el 14 de març, quan les xifres del mes i el dia (en format anglosaxó, 3-14) coincideixen amb les dels primers dígits de la constant matemàtica (3,14). L’any passat va ser molt especial, atès que també es van poder fer coincidir les xifres de l’any, l’hora, els minuts i els segons: 3.14.15, 9.26.53. Enguany, la celebració no deixa també de tenir un interès rellevant, atès que el 2016 coincideix amb l’arrodoniment de pi: 3,1416.

En aquesta jornada part de l'alumnat també ha fet una sortida a Barcelona per visitar espais vinculats al món de les matemàtiques.Mostrar formulari de contacte