Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pastor anuncia que un estudi determinarà les millores que cal fer a la N-230 a l'Aran

Pastor anuncia que un estudi determinarà les millores que cal fer a la N-230 a l'Aran

13/08/2013 20:15

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha dit que l'Estat espanyol està fent una anàlisi de detall per veure quines millores s'han de fer a la N-230 a l'Aran. Pastor ha afegit que s'han dut a terme totes les obres d'emergència arran dels aiguats del 18 de juny i ara caldrà veure quines necessitats queden per solucionar.

La ministra considera que l'Aran és una comarca amb una gran riquesa turística i cal que disposi d'unes infraestructures adequades. Foment ha formalitzat el contracte de redacció de l'estudi informatiu del condicionament de la N-230 entre Sopeira i la boca sud del túnel (397.518,05 euros) i ha adjudicat la redacció dels estudis de la reforma integral entre la boca nord del túnel i la frontera (386.177 euros).

L'estudi entre Sopeira la boca sud del túnel va del quilòmetre 107 al 150,5, que transcorren per la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i Osca. Aquest tram hauria de formar part de la futura autovia A-22 entre Lleida i Vielha, del qual només estan operatius poc més de quatre quilòmetres entre Alguaire i Almenar, al Segrià.

La via donarà continuïtat a l'autovia A-14 entre Lleida i la Val d'Aran, que tindrà estructura d'autovia entre Lleida i Sopeira.

Les obres d'emergència que s'han fet a la N-230 entre Vielha i la frontera francesa han suposat una inversió de 23 milions d'euros. Per reobrir la carretera s'hi ha hagut de refer 13.000 metres cúbics d'escullera.

Mostrar formulari de contacte