Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Patrimoni Natural d'Andorra pre-allibera una cria de cabirol

Patrimoni Natural d'Andorra pre-allibera una cria de cabirol

L'animal es trobava en captivitat des de la primavera de l'any passat
21/04/2015 18:39

El departament de Patrimoni Natural d'Andorra ha informat del pre-alliberament aquest dilluns, 20 d’abril, d’una cria de cabirol (Capreolus capreolus) que un particular va recollir durant la primavera del 2014, avisant al Cos de Banders. Aquesta cria havia estat mantinguda temporalment al Centre de Recuperació de Fauna.

Segons han informat els responsables de Patrimoni Natural, inicialment el cabirol es mantindrà en un terreny tancat cedit per un particular per tal de poder efectuar l’aclimatació al medi prèvia al seu alliberament definitiu.

D’altra banda, el passat dissabte els banders van portar al centre de recuperació de fauna una femella adulta de cabirol que havia patit un impacte d’un vehicle. Aquesta femella també ha estat alliberada amb l’altra cria de cabirol.

No tocar ni recollir les cries

Patrimoni Natural ha aprofitat la situació per recordar els consells en cas de trobar una cria d’animal a terra. Al maig-juny, les femelles de cabirol (Capreolus capreolus) i de llebre (Lepus europaeus) pareixen d’una a tres cries. Durant el dia, les cries estan amagades entre l’herba i els matolls i les mares van a amamantarles regularment. No s’han de recollir ni tocar.

Si es troben les cries i es recullen, aquestes són condemnades a una mort segura, ja que mares les rebutjaran si es toquen i és molt difícil criar-les en captivitat. Patrimoni Natural remarca que no s’ha d’intervenir en aquests processos naturals. També es recorda que està prohibit per la Llei de tinença i de protecció d’animals molestar intencionalment la fauna salvatge, especialment durant el període de reproducció, de dependència i d’hibernació i capturar, prendre, transportar, vendre i comprar nius, ous i cries d’espècies de la fauna autòctona. Aquestes actuacions estan tipificades a la llei com a infraccions molt greus sancionables amb multes de 3.000,01 a 12.000 €.

Gossos subjectes i amb morrió

Patrimoni Natural recorda que els gossos que circulin per espais públics han de portar collar i anar subjectes amb una corretja o cadena i els gossos considerats perillosos han de portar morrió. D’aquesta manera s’evitarà també que els gossos puguin fer mal a les cries d’animals que puguin trobar. Per a més informació els ciutadans es poden adreçar al Departament de Patrimoni Natural del Govern (tel. 875700) o al Cos de Banders (tel. 148).

Mostrar formulari de contacte