Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Patrimoni natural i Medi Ambient d'Andorra treballen per esbrinar les causes d'una mortaldat de truites al riu Gran Valira

Patrimoni natural i Medi Ambient d'Andorra treballen per esbrinar les causes d'una mortaldat de truites al riu Gran Valira

01/09/2011 19:22

Els departaments de Patrimoni Natural i Medi Ambient d'Andorra han continuat durant la jornada d’aquest dijous els treballs per esbrinar les causes de la mortaldat de truites al riu Gran Valira el passat dimecres.

Els tècnics han recorregut el tram fluvial on es van localitzar els exemplars morts des del naixement del riu fins a l’altura de la caserna de bombers, a Santa Coloma. També s’hi han retirat mitja dotzena de truites més. Al llarg de la inspecció ocular de les conques del Valira del Nord i del Valira d’Orient s’ha constatat la bona qualitat de les aigües.

Patrimoni Natural també ha mesurat la densitat de truites tant al Valira del Nord com al Valira d’Orient en els trams previs a la confluència de les dues conques per acotar el focus de la mortaldat. Mentre que al Valira d’Orient s’hi ha vist nombrosos exemplars, al riu Valira del Nord s’ha constatat un  descens notable. Els tècnics han apuntat a més la possibilitat que els escassos exemplars procedissin de l’altra vall i haguessin arribat al Valira del Nord remuntant el riu.

Patrimoni Natural també ha dut a terme el recompte dels exemplars morts, que han estat més de 340.

Mostrar formulari de contacte