Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pediatria dels Pirineus aconsella oferir "un entorn segur" per evitar accidents infantils a la llar

Pediatria dels Pirineus aconsella oferir "un entorn segur" per evitar accidents infantils a la llar

La cooperativa ha ofert, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, una xerrada sobre riscos dels menors en la vida quotidiana. Entre els incidents més freqüents que s'atén hi ha caigudes, cremades i ingestió de productes no comestibles
Xerrada de l'Escola de Pares sobre accidents i seguretat infantil
02/03/2016 12:10

Pedriatria dels Pirineus aconsella a les famílies assegurar-se que ofereixen "un entorn segur" als infants dins de casa com a primera mesura per prevenir accidents domèstics. Sobre aquesta qüestió n'ha parlat la darrera trobada de l'Escola de Pares, que es va dur a terme dijous passat i en què van intervenir el pedriatra Jordi Fàbrega i representants de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Seu, que es van centrar en la prevenció d'accidents de trànsit.

Jordi Fàbrega considera important aquest tipus d'actes informatius, atès que, en contra del que pensa molta gent, la majoria d'incidents que afecten menors no es produeixen a l'escola ni en activitats extraescolars, sinó dins de les llars. Aquests successos són la primera causa de mortalitat entre menors de 14 anys, i per evitar-ho és fonamental la prevenció.

Entre els problemes més freqüents que detecten tant els pediatres com la policia, Fàbrega n'esmenta les caigudes, la ingestió de productes no comestibles, la caiguda d'objectes al cap i les cremades a la cuina.

En tots els casos, per evitar-ho hi ha dos elements imprescindibles: que a la casa hi hagi el mínim possible d'elements de risc, i estat molt pendent dels moviments de l'infant, sobretot quan són més petits. En aquest sentit, Fàbrega recorda que sovint els infants no són conscients de determinats perills, per la qual cosa fins a certes edats cal advertir-los de manera constant.

Pel que fa a la carretera, des dels Mossos d'Esquadra recorden l'obligació que els infants viatgin sempre amb la cadireta de seguretat, com a mínim, fins que arribin a una alçada d'1,35 m. Entre els consells que dóna la policia també destaca la recomanació que els menors viatgin al mig dels seients posteriors, ja que en cas d'accident hi ha menys risc que rebotin contra els seients davanters.

Mostrar formulari de contacte