Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Pediatria dels Pirineus amplia la seva tasca al territori

Pediatria dels Pirineus amplia la seva tasca al territori

Des d'aquest dilluns, 2 d'octubre, també atén els infants del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. L'Hospital Sant Joan de Déu n'és soci i facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels infants

Pediatria dels Pirineus
Pediatria dels Pirineus
04/10/2017 13:05

Pediatria dels Pirineus, Societat Cooperativa Professional, ha iniciat aquest dilluns la seva activitat pediàtrica al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, ampliant així la tasca que des del 2009 està duent a terme a l'Alt Urgell. La feina, encarregada pel Servei Català de la Salut, inclou l'atenció especialitzada de pediatria a l'Hospital del Pallars i l'atenció primària pediàtrica de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (ABS Tremp, ABS La Pobla de Segur, ABS Pallars Sobirà a Sort i ABS Alta Ribagorça, al Pont de Suert).

Per poder prestar aquest servei, es compta amb els quatre professionals ja existents a les ABS (les doctores Alcover, Llusà, Hernández i Sepúlveda) i es contracten dos pediatres més, les doctores Troccoli i Toscani.

Pediatria dels Pirineus té com a objectiu un model assistencial pediàtric de proximitat, alta resolució i alta accessibilitat, tant pel que fa a l’activitat presencial com no presencial. A més, n'és soci l'Hospital Sant Joan de Déu (HSJD), que facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels nens i nenes en un centre amb alta tecnologia, donant suport a la consulta de casos clínics complexos entre professionals, en format presencial o telemàtic.

Formació continuada

El projecte inclou la realització de sessions setmanals de formació amb connexió telemàtica amb la Unitat Maternoinfantil de l’Alt Urgell, així com emprar tots els protocols d’atenció assistencial neonatològics i pediàtrics de l'HSJD. A més, els professionals podran efectuar formació en aquest centre mèdic, segons l'oferta formativa de la seva aula de pediatria, a més de rotacions per les diferents especialitats, en funció de les necessitats.

Des del 2009, Pediatria dels Pirineus gestiona el servei d'atenció pediàtrica, tant d'atenció primària com especialitzada, en l’àmbit de les Àrees Bàsiques de Salut de l'Alt Urgell, on desenvolupa la seva activitat assistencial en el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Seu Urgell, al CAP d’Oliana i en els consultoris locals de Coll de Nargó i Organyà. A més, Pediatria dels Pirineus presta l’atenció especialitzada pediàtrica, neonatal i gineco-obstètrica a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, amb activitat d’hospitalització, parts, cirurgia ginecològica i obstètrica, consultes externes especialitzades i urgències.

Reconeixements a Pediatria dels Pirineus

El projecte assistencial de Pediatria dels Pirineus ha rebut el reconeixement del sector sanitari amb l'atorgament del Premi a la millor experiència en la 5a Jornada del Pla de Salut de Catalunya de l'any 2015, la Placa Josep Trueta 2016 al mèrit sanitari, atorgada pel Govern de la Generalitat, i l'acreditació del programa d'alta precoç postpart com a Bona Pràctica Clínica de mans del Ministerio de Sanidad.

Mostrar formulari de contacte