Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Peramola acull la presentació de la revista 'Interpontes VI'

Peramola acull la presentació de la revista 'Interpontes VI'

La publicació recull articles i treballs de recerca sobre l'Alt Urgell. L'acte tindrà lloc dissabte i anirà a càrrec de Jesús Bach, regidor de cultura; Lluís Obiols, president de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, i l'escriptor Josep Espunyes

Cartell de l'acte
Cartell de l'acte
25/08/2021 10:40

La terrassa del Casino de Peramola acollirà aquest dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, la presentació de la publicació "Interpontes VI", que recull articles i treballs de recerca sobre l'Alt Urgell. L'acte anirà a càrrec de Jesús Bach, regidor de cultura de l'Ajuntament de Peramola; Lluís Obiols, president de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU), i Josep Espunyes, autor de dos articles inclosos a la publicació.

Entre els treballs que apareixen a "Interpontes VI" hi ha Règim de nevades a Sant Joan de L'Erm, 2008-2018, de Jordi Dalmau Ausàs; El púdol (Rhamnus alpina L.) a Bescaran (Alt Urgell); retalls d'una comunitat vegetal estressada, de Pere M. Parés CasanovaHimne al gloriós Sant Miquel Arcàngel, patró de la vila de Peramola, de Josep EspunyesLocalització de la toponìmia al solà del Vilar de Cabó, de Josep Obiols Potensà i Guillem Martin BellidoEl pariatge d'Organyà (any 1233: un acord fundacional per a la vila nova d'Organyà), de Carles Gascón Chopo i L'assemblea de les vistes d'Oliana (segles XV-XVIII), de Lluís Obiols Perearnau i Aniol Noguera i Clofent.

D'altres temes inclosos a la revista són: Un crim de sang i la forca del Firal del quadre Hèrcules i la Ciutat (1699-1700), de Carmen Xam-mar Alonso i Climent Miró TusetL'Escola Pia d'Oliana, la segona escola municipal de Catalunya (1690-1844), de Joan Florensa Parés i Aniol Noguera ClofentRamon i Francesc Espuñes, dos argenters peramolins a Madrid, de Josep EspunyesCent anys de l'entrada del bisbe Guitart a la Seu d'Urgell, de Daniel Fité i ErillL'exili mexicà de quatre republicans alturgellencs. Els casos d'Enric Canturri, Bartomeu Rosique, Blai Martret i Ferran Zulueta, de Pau Vinyes i RoigEn nom de la revolució: milicians de la Seu d'Urgelli la seva actuació política (1936-1937), de Pau Chica Fernàndez, i Una xarxa d'evasió durant la guerra civil espanyola 1936-39: Peramola, Organyà, Cal Roger, de Jordi Piferrer Deu.

L'obra està coeditada per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i Edicions Salòria.


Mostrar formulari de contacte