Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Peramola fomenta la lectura des del bressol

Peramola fomenta la lectura des del bressol

L'Ajuntament dóna continuïtat al pla Llegir en Família, en col·laboració amb l'editorial Barcanova. El consistori obsequia les famílies amb obres de temàtica infantil perquè els nadons s'aficionin als llibres
Peramola
13/05/2016 11:26

Peramola fomenta la lectura des del bressol. L’Ajuntament peramolí vol seguir potenciant el pla Llegir en Família, a través del qual regala, a famílies del municipi, llibres de temàtica infantil per a nadons.

L’acció ja es va iniciar en l’anterior legislatura i ara es vol continuar potenciar. Per fer-ho, el consistori compta amb la col·laboració de l’Editorial Barcanova, a través de l’editor Ramon Besora, expert en literatura infantil. La regidora de Cultura de Peramola, Anna Bonet, valora molt positivament l’experiència i creu que situa la població com a referent a l’Alt Urgell en el foment de l’hàbit lector des de la base.

Des de l’Ajuntament hi afegeixen que amb aquesta activitat es vol reforçar el vincle entre l’escriptura i el municipi, que compta amb escriptors reconeguts i que recentment ha posat en marxa el Premi Literari Guillem de Belibasta.

La filosofia amb la qual es planteja aquesta acció parteix de la idea que “l’infant, ja en el moment de néixer, és un ésser notablement competent   des del punt de vista social, motivat inicialment per la relació amb les persones”. Per això, es pretén que “el llibre sigui des de ben aviat un nexe important de comunicació”. Per aconseguir-ho, aconsellen que es tingui en compte els gustos i interessos de l’infant, “que els pares coneixen més que ningú”, i procurar que les seves trobades amb el llibre siguin gratificants i positives.

El projecte aconsella que els infants es familiaritzin amb els llibres amb imatges especialment en el període entre 12 i 18 mesos d’edat, per tal que hi estableixin la mateixa relació que amb una joguina i comencin a crear la seva pròpia biblioteca. Ramon Besora també recorda que “els moments compartits de lectura reforcen els llaços afectius i creen en els fills sensacions i records que perduren tota la vida”, i subratlla que “llegir no ha de ser mai una imposició” i que “no ha de fer por que els nens i nenes s’equivoquin”. Finalment, el pla aconsella als pares i mares que vagin amb els fills a les llibreries o a les biblioteques, per tal que coneguin un ambient adient per a llegir.

Mostrar formulari de contacte