Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Peramola vol reconvertir el seu castell en un centre cívic i un museu

Peramola vol reconvertir el seu castell en un centre cívic i un museu

L'edifici va ser declarat BCIN l'any 1949 i s'hi va fer recentment una intervenció d'urgència El procés de participació ciutadana sobre els usos del monument va coincidir amb un homenatge a la Unió Esportiva Peramola Futbol Sala i a Aram Muñoz
Peramola - Castell
19/08/2011 17:23

L'Ajuntament de Peramola reconvertirà el castell medieval del poble en un local social i un museu. Així ho ha explicat a RàdioSeu l'alcalde del municipi, Joan Pallarès, després que divendres passat es va dur a terme un procés de participació ciutadana per establir propostes d'ús d'aquest equipament.

El Castell de Peramola, en ple centre de la població, va ser declarat bé cultural d’interès nacional el 1949. Ara s'ha fet un informe sobre la vàlua de l'edifici. El document ha anat a càrrec de l'arquitecte Carles Pubill, l'historiador Carles Gascón i l'arqueòloga Raquel Codina. Després d'aquest pas, s'ha decidit elaborar un projecte en què es contempli la reactivació del monument com a centre cívic.

L'immoble consta de dues plantes de 70 metres quadrats. Pel que fa a la primera planta, la idea principal seria habilitar-hi un espai per a conferències i presentacions. En relació amb la planta baixa, acolliria un museu "viu" del municipi i una biblioteca itinerant.

Per a l'adequació es demanarà subvencions al departament d'Arquitectura i Paisatge i se sol.licitarà entrar a l'1 per cent cultural del 2012-2014. De moment, la redacció del projecte ja té un cost de 22.000 euros, que també requerirà de finançament.

Monument en mal estat

L’Ajuntament de Peramola va fer recentment una intervenció d'urgència al Castell del municipi a causa del mal estat en què es trobava. Les mesures urgents de neteja, sanejament i apuntalament de l'edifici van tenir un cost aproximat de 15.000 euros.

L’alcalde de Peramola, Joan Pallarès, explica que "l’estat ruïnós" del monument suposava “un perill per a tothom”, ja que l'immoble es troba al costat de la via pública.

Homenatges esportius

La reunió informativa i de participació del passat divendres a Peramola es va fer coincidir amb el lliurament d'una placa commemorativa a la Unió Esportiva de Peramola Futbol Sala pel seu ascens de categoria. També es va homenatjar Aram Muñoz per la seva trajectòria i èxits en competicions estatals de Taekwondo, tenint en compte la seva vinculació amb la vila.

Mostrar formulari de contacte