Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Perico Pastor estrena una exposició sobre la seva recuperació

Perico Pastor estrena una exposició sobre la seva recuperació

'Despertar' s'inspira en l'abans i el després d'un episodi traumàtic com és l'infart que ha superat després d'estar cinc setmanes en coma. La mostra de l'artista urgellenc es pot veure a la sala La GaLeRia de Sant Cugat del Vallès

'Despertar', de Perico Pastor (La GaLeRia)
'Despertar', de Perico Pastor (La GaLeRia)
28/11/2021 13:30

Perico Pastor ha inaugurat aquesta setmana 'Despertar', una de les seves exposicions més personals, perquè s'inspira en el seu procés de recuperació després d'haver patit un infart i un col·lapse general i d'haver estat cinc setmanes en coma. Després d'aquesta dura experiència, l'il·lustrador de la Seu d'Urgell ha ideat una mostra concebuda per il·lustrar i compartir amb l’espectador les vivències d'aquesta situació. La mostra es pot veure des d'aquest dijous passat i fins al 8 de gener a la sala La GaLeRia, al carrer Sant Jordi de Sant Cugat del Vallès.

Creador i lluitador incansable, en aquest cas Perico Pastor ha fet de l’art la seva "taula de salvament". La nova exposició consta d'un centenar de quadres, de diversos formats i mides, que són el fruit d’un treball que va començar el 7 de gener passat i que ha durat fins ara, el moment d’oferir-lo a tothom. Al llarg d'aquest temps, Pastor ha hagut de passar primer per l'Hospital de Sant Pau i després per l'Institut Guttman per poder començar a reprendre la vida quotidiana.

Les obres es divideixen en dos blocs diferenciats: entre l’abans i el després d’un accident o d’una malaltia greu. Així, mentre unes volen "inspirar amb el que fèiem o podíem fer en una aparent normalitat", les altres ens traslladen "al món que es genera a partir d’un fet traumàtic important" i desprenen l'esperit de superació, la consciència corporal i "l'agraïment sincer cap les persones que ens ajuden a recuperar la vida".

Mitjançant les eines amb les que millor treballa (paper, pinzells, tinta xinesa i aquarel·les), l'artista urgellenc aboca el seu gest amb traç ràpid, simbòlic i sempre connectat a la vida qüotidiana, fet que el caracteritza com "un dels il·lustradors més ben dotats i estimats aquí i arreu", segons destaquen des de La GaLeRia.

Mostrar formulari de contacte