Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Petició perquè els consells comarcals puguin acollir-se al fons estatal per al pagament a proveïdors

Petició perquè els consells comarcals puguin acollir-se al fons estatal per al pagament a proveïdors

El Fòrum Comarcal de l'ACM denuncia un greuge comparatiu en relació amb d'altres administracions locals

16/03/2012 18:22

El Consell Directiu del Fòrum Comarcal de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) demana que els consells comarcals puguin acollir-se al fons creat per l'Estat espanyol per pagar als proveïdors privats. Aquest òrgan recorda que, de moment, han quedat exclosos del decret "pel fet de no tenir participació en els tributs estatals".

En aquest sentit, el president del Fòrum, Jordi Xargay, considera que "s’està produint un greuge comparatiu que deixa aquests ens en inferioritat de condicions, cosa que, alhora, afecta moltes empreses privades a Catalunya".

“La realitat local és molt complexa i el decret està fet amb grans números des de Madrid, sense atendre a les especificitats dels consells comarcals o molts consorcis”, lamenta Xargay, que creu que s’està produint "una certa improvisació per part de l’Estat que genera situacions estranyes".

Així, el president del Fòrum explica que una empresa que es dediqui a la gestió de residus, o a donar serveis de transport o menjador escolar, si ha prestat el servei a un consell comarcal no podrà cobrar les factures pendents a través del fons, "mentre que si hagués fet el mateix servei a un Ajuntament, sí que podria fer-ho”. Per tant, "aquelles comarques que han impulsat el treball coordinat per dur a terme els serveis d’una manera mancomunada, eficaç i més econòmica, no seran capaços de pagar els deutes".

El Fòrum Comarcal de l’ACM és un òrgan que aplega els 41 consells comarcals de Catalunya. Es va constituir el 1993 i entre les seves funcions hi ha la representació i defensa dels interessos de les comarques i fixar les directrius d’actuació en relació amb els consells comarcals. L’actual president és Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i alcalde de Palol de Revardit. El Consell Directiu del Fòrum s’ha reunit aquest divendres a la seu de l’ACM.

Mostrar formulari de contacte