Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Petició a la Seu perquè s'habiliti una àrea on passejar els gossos sense corretja

Petició a la Seu perquè s'habiliti una àrea on passejar els gossos sense corretja

L'ajuntament urgellenc estudia on ubicar-la i el cost de les diferents alternatives. Un col·lectiu de veïns ha recollit més de 1.300 signatures a favor d'aquest espai
La Seu d'Urgell, amb el parc del Mesclant de les Aigües en primer pla
19/08/2016 17:55

Un col.lectiu de veïns ha recollit més de 1.300 signatures per demanar un espai a la Seu on passejar els seus gossos sense corretja. La iniciativa sol·licita al consistori urgellenc que trobi la manera a través de la qual no sigui necessari traslladar-se en cotxe per deixar lliures les mascotes, una opció que està prohibida al nucli urbà. 

L'Ajuntament de la capital urgellenca ha avançat que estudia l'habilitació de la zona des de fa un temps, tot i que encara no se sap on s'ubicarà. De moment, s'està valorant el cost de diferents alternatives. La petició veïnal proposa l'Horta del Valira, on ja hi ha un espai verd al costat del riu.

El passat juliol es van interposar en una setmana 18 expedients sancionadors a propietaris de gossos que portaven la seva mascota sense lligar. Els agents de la Policia Municipal han extremat els controls i la vigilància per evitar aquests hàbits, ja que en alguns casos s'havia constatat atacs de gossos que anaven deslligats pel carrer cap a altres gossos que sí anaven amb corretja.

L'ordenança municipal de control i tinença d'animals disposa que les sancions lleus (com pot ser no comunicar la defunció d’un animal) són d’entre 30 i 60€; les greus (com per exemple no recollir les defecacions del gos) se situen a la franja dels 150 als 200€; i finalment, les molt greus (com és portar el gos deslligat o sense morrió en cas de ser catalogat com a raça potencialment perillosa, o la  reincidència en les greus) oscil·len entre 200 i 300€.

Mostrar formulari de contacte