Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / PEUSA inicia un procés de compra col·lectiva de panells solars a la Seu d’Urgell

PEUSA inicia un procés de compra col·lectiva de panells solars a la Seu d’Urgell

L'objectiu segons la companyia és "democratitzar la producció d’energia 100% renovable" per a residents a la ciutat i el seu entorn. La proposta permet als usuaris un estalvi de fins a un 10% respecte els preus habituals de les instal·lacions d’autoconsum energètic
Plaques fotovoltaiques en un edifici de la Seu d'Urgell (Foto: PEUSA)
08/03/2021 18:40

Des d'avui dilluns, tots els residents de la Seu d’Urgell i voltants poden participar en una compra col·lectiva de panells solars per a autoconsum. Això implica instal·lar plaques fotovoltaiques a la teulada d’edificis d’habitatges i empreses, per produir la pròpia energia elèctrica. La iniciativa permet als usuaris, segons la companyia, "estalviar fins a un 10% respecte els preus habituals d’aquestes instal·lacions, la compensació d’excedents des del primer dia i la garantia que l’estiu de 2021 tots els projectes estaran en funcionament".

PEUSA ofereix la possibilitat d’instal·lar panells solars amb una proposta que contempla tot el procés i fer-se càrrec de totes les gestions. Això inclou des del dimensionament de les necessitats, fins a la instal·lació, la posada en marxa i la possible gestió de finançament, si els usuaris ho desitgen. El pla es detalla al portal web de la companyia energètica i les persones interessades s’hi poden adherir fins al 31 de maig de 2021.

Amb la compra solar col·lectiva els usuaris es beneficien d’un 10% de descompte respecte als preus habituals de les instal·lacions d’autoconsum energètic, en infraestructures que compten amb material innovador i de qualitat. A aquest estalvi s’hi afegeix la bonificació de l’ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres) a la capital de l’Alt Urgell i la compensació d'excedents energètics que PEUSA aplica des de febrer de 2020. Aquesta compensació consisteix en cobrar per l’energia generada per les plaques solars i no consumida, import que s’abona mensualment a la factura de la llum de cada habitatge. 

Acord amb Becquel

La iniciativa és possible gràcies a l’acord de col·laboració entre PEUSA i Becquel, una empresa lleidatana experta en instal·lar panells solars per a l’autoconsum, que ha explorat i obtingut èxit en l’organització de compres solars col·lectives a diferents municipis de Catalunya. Becquel és una empresa innovadora, de tracte proper amb el client i amb un gran respecte pel medi ambient. Aquests valors compartits són els que han afavorit l’aliança entre les dues empreses energètiques catalanes.

Les persones interessades rebran un estudi personalitzat amb la proposta d’instal·lació solar òptima per a cada habitatge o empresa. A banda del preu final, que pot ser finançat, també es detalla el volum d’energia generada i l’amortització d’aquesta instal·lació. 

Reduir la petjada climàtica

Oferir com a solució generar la pròpia energia i rebre bonificacions per la llum excedent és un gran pas per reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera, a més d'aportar un estalvi important en la factura de la llum.

Mostrar formulari de contacte