Pirinnowa’tt impulsa la formació en gestió de l’aigua i manteniment d’instal•lacions
El programa ha organitzat dos cursos al CETAP-Telecentre. L’objectiu és generar ocupació mitjançant la promoció de consums responsables
El programa Pirinnowa’tt ha desenvolupat dues accions formatives a l’Alt Urgell dins de les línies de treball encaminades a generar ocupació mitjançant la promoció de consums responsables d’aigua i energia. D'una banda, un seminari de gestió integral de l’aigua en el sector municipal, adreçat a tècnics d’ajuntaments i empreses que treballen amb les xarxes d’abastament municipal. I de l'altra, un curs de capacitació especialitzada en el manteniment bàsic d’instal·lacions d’electricitat, caldereria i aigua, el qual està obert a persones en situació d’atur.
El seminari de gestió integral de l’aigua s’ha realitzat en dues jornades, el 26 d’abril i el 4 de maig, i ha comptat amb la participació de 13 ponents de primer ordre. La primera sessió va estar dedicada al cicle de l’aigua i als sistemes i recursos hídrics i al tractament de l’aigua. La segona jornada va abordar la gestió dels recursos hídrics, tant pel que fa a les xarxes d’abastament com a les de clavegueram i drenatge. La formació ha anat a càrrec del clúster de l’aigua Catalan Water Parthnership (CWP).
El curs de capacitació especialitzada en el manteniment bàsic d’instal·lacions d’electricitat, caldereria i aigua es va iniciar el 3 de maig i va finalitzar el dia 16, amb una durada total de 50 hores. L’objectiu ha estat formar les 13 persones aturades participants per tal que adquireixin coneixements en operacions de fontaneria, calefacció, climatització domèstica, operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i telecomunicacions en edificis. També potencia pràctiques d’estalvi i eficiència en els consums d’energia i aigua.
El programa Pirinnowa’tt és liderat per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. És un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals. Entre les seves actuacions hi ha l’assessorament i assistència tècnica a entitats públiques en gestió hídrica i energètica i també l’assessorament hídric i energètic a empreses del territori, així com accions encarades a combatre la pobresa energètica, entre d’altres.