Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Planella creu que l'Hospital Transfronterer s'haurà d'especialitzar en medicina de muntanya

Planella creu que l'Hospital Transfronterer s'haurà d'especialitzar en medicina de muntanya

04/02/2010 18:03

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, creu que el futur de l'Hospital Transfronterer passa per especialitzar-se en medicina de muntanya. Planella ha assenyalat que ja hi ha un equip mèdic que està fent un curs "inèdit" a l'estat espanyol centrat en aquest tipus de medicina i ha especificat que cada any es fan dos o tres seminaris per aprofundir "tant en la medicina de muntanya com en les traumatologies relacionades".

L'Hospital Transfronterer, únic a la Unió Europea, espera poder obrir algun espai a principis de l'any que ve. En aquest sentit, l'alcalde Planella ha ressaltat, en declaracions a l'ACN, que la presidència de l'Hospital Transfronterer correspon a Puigcerdà i a l'actual patronat de l'Hospital de Puigcerdà, "comptant amb participació de la banda francesa i de la Generalitat".

L'alcalde ceretà ha dit que ara s'haurà de crear un "organisme de gestió transfronterer" de tots els centres d'assistència sanitària de la Cerdanya "ja que hi ha punts d'atenció primària als dos costats de la frontera". "També s'haurà d'estudiar com es gestionarà el tema laboral perquè hi haurà treballadors francesos, espanyols i de la resta de la Unió Europea", ha asseverat.

El nou hospital, que tindrà una superfície de 8.550 metres quadrats, donarà servei als ciutadans de la Baixa Cerdanya (Catalunya) i la Haute Cerdanya et Capcir (França), amb 15.259 i 15.000 habitants respectivament. La seva dimensió, però, també preveu la presència de turistes, que pot arribar a multiplicar per quatre la població, amb puntes de fins a 150.000 usuaris. Tindrà sis quiròfans, disset boxs a l'àrea d'urgències i doblarà la capacitat actual d'atenció a les sales de part.

El cost de la construcció de l'hospital és de 31 milions d'euros, dels quals 18,6 milions d'euros els aportarà el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El Govern català finançarà 7,4 milions d'euros i el Govern francès aportarà la resta, 5 milions d'euros. Planella ha destacat que aquesta és la inversió "més gran" que es fa a la Cerdanya des de la construcció del ferrocarril.

Mostrar formulari de contacte