Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ple a l'estrena a Andorra de l'espectacle 'Sublim' del Cirque du Soleil

Ple a l'estrena a Andorra de l'espectacle 'Sublim' del Cirque du Soleil

El xou és una oda a l'alta costura i un homenatge a la tradició comercial del Principat. Es pot veure en un total de 22 actuacions fins al 4 d'agost

L'espectacle 'Sublim' del Cirque du Soleil a Andorra (Foto: Andorra Turisme)
L'espectacle 'Sublim' del Cirque du Soleil a Andorra (Foto: Andorra Turisme)
07/07/2024 22:05

El Cirque du Soleil ha estrenat aquest dissabte a Andorra l'espectacle 'Sublim' amb 3.500 persones de públic i el cartell de complet. El xou és una oda a l'alta costura i un homenatge a la tradició comercial del país dels Pirineus. No hi falten la música, les acrobàcies, la dansa i els malabars en un viatge per la vida d'un dissenyador a punt de retirar-se i dels maniquins que han lluït les seves obres, que cobren vida per traslladar-los a un món farcit d'art i extravagància. "Andorra i el Cirque du Soleil s'han convertit en el tàndem indispensable de l'estiu. Aquest any l'ocupació de l'estrena ha estat de nou del 100%, demostrant l'interès que genera la proposta", ha valorat el ministre de Turisme i Comerç andorrà, Jordi Torres.

Oriol Tomàs, director de l'espectacle, detalla que "es tracta d'un espectacle molt poètic en què hem volgut fer al·lusió a la riquesa del comerç d'Andorra, les seves botigues i el seu gust per la moda". L'escenografia, que representa el taller del modista, a vegades es transforma en un exclusiu aparador d'una avinguda comercial o en una passarel·la de moda. 'Sublim' compta amb deu números diferents, un d'ells guardonat amb la Medalla d'Or al Festival Mondial du Cirque de Demain (França). El Cirque du Soleil representarà l'espectacle en 22 actuacions del 6 de juliol al 4 d'agost, una cada nit de dimarts a dissabte i amb una darrera actuació el diumenge dia 4.

Espectadors de 40 països diferents

Des que la companyia canadenca va aterrar a Andorra l'any 2013, prop de 800.000 persones han gaudit dels espectacles del Cirque. "Ha estat una acció clau per canviar la tendència en una època que tradicionalment havia estat de baixa afluència turística", ha reconegut el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. "L'exclusivitat de l'espectacle i l'oferta del país atrau a turistes que venen a veure el Cirque i aprofiten per dormir al país i descobrir-lo a través d’altres activitats", ha afegit. De fet, en l'espectacle de l'any passat, el 83,4% dels espectadors eren procedents de fora del país i la meitat del total eren repetidors.

Tot i que el principal públic és el turisme de proximitat –amb Espanya i França al capdavant-, enguany 'Sublim' comptarà amb espectadors de 40 països diferents, com els Estats Units, Suècia, Canadà o el Brasil.

Mostrar formulari de contacte